Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 5. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 3.  do 10. 5. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 7
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ -3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 22
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 49
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ -1

PROMETNI ZAKON ROMUNOV
V večernih urah dne 3. 5. so policisti na avtocesti Celje-Dramlje ustavili državljana Romunije, ki je v svojem osebnem avtomobilu prevažal še 9 potnikov. Policisti so voznika oglobili, Romuni pa so na pomoč poklicali še eno vozilo.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNIH STROJEV
NN je čez praznikov iz dveh delovnih strojev v kamnolomu v okolici Gorice iztočil 350 litrov plinskega olja in s tem samostojnega podjetnika oškodoval za približno 450 evrov. O tatvini bo obveščeno državno tožilstvo v Celju.

TRČIL V ŠOLSKI AVTOBUS
Dne 4. 5. se je v okolici Šentjurja zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen avtobus, ki je prevažal otroke, in osebni avtomobil. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtobus, vendar pa k sreči ni bil nihče telesno poškodovan. Voznik osebnega avtomobila se bo moral zaradi povzročitve prometne nesreče zagovarjati pri sodniku za prekrške.

SOSEDSKI SPORI
Policisti so bili dne 5. 5. obveščeni, da sosed soseda žali (tudi nacionalistične žalitve) in nanj vpije. Omenjeni sosed drugega ni žalil prvič, sedaj pa je slednjemu prekipelo in je poklical policijo. Nestrpnežu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru, kar ga bo za nekaj časa pomirilo.

HULIGANI NA DELU
Na dvorišču osnovne šole so neznanci (najverjetneje učenci) otroku, ki obiskuje omenjeno šolo demontirali in poškodovali novejše kolo. Oče oškodovanega otroka je prijavil omenjeno dejanje. Policisti zbirajo obvestila in osebe, ki so kolo demontirali pozivajo, da se sami javijo pri razredničarki.

BERAČENJE
Dne 7. 5. so policisti pred trgovino Lidl opazili osebo, ki je beračila. Ugotovljeno je bilo, da gre za tujca, ki se z beračenjem v Sloveniji že dalj časa ukvarja. Ker ni bilo potrjeno, da ga v navedena dejanja kdo sili, mu je bila zaradi storitve prekrška izrečena globa.

KALJENJE NOČNEGA MIRU
Krajani iz okolice Šentjurja so ponoči dne 7. 5. obvestili PP, da imajo v stanovanjski hiši zasebno veselico in motijo druge krajane. Policisti so na kraju ugotovili, da so na zasebni zabavi praznovali rojstni dan in ob veselju pozabili, da koga motijo. S kršitvijo so ob prihodu policistov na kraj nemudoma prenehali.

PRIDRŽALI ALKOHOLIZIRANEGA VOZNIKA
Policisti PP Šentjur so dne 8. 5. pri redni kontroli cestnega prometa ustavili voznika traktorja iz okolice Šentjurja. Že površen pogled na voznika je dal slutiti, da ta ni sam in da nosi s sabo kar veliko količino popitega alkohola. Rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti je to dodobra potrdil, saj je „junak” napihal več kot 1,00 mg/l alkohola. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da navedeni nima vozniškega dovoljenja in da v cestnem prometu vozi motorno vozilo, ki ni registrirano. Kljub vsem grehom, ki jih ima na duši, pa je bil navedeni traktorist še hudo nesramen do policistov, tako da si je prislužil poleg plačilnih nalogov za cestne prekrške še kazen po Zakonu o javnem redu in miru. Pa to še ni vse, saj bodo zoper voznika podali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Seveda pa tokrat nadebudnež ni prespal doma, saj je bilo zanj odrejeno pridržanje do streznitve kakor veleva zakon za vsakega, ki napiha več kot 0,52 mg/l.

TATVINA GORIVA V ZLATEČAH
NN je v noči na 9. 5. iz rezervoarja tovornega avtomobila iz Zlateč iztočil 200 litrov plinskega olja in s tem samostojnega podjetnika oškodoval za približno 250 evrov. O tatvini bo obveščeno tožilstvo v Celju.

OH, SPET TAŠČA
V popoldanskih urah dne 9. 5. je na PP Šentjur poklicala stanovalka vrstne hiše iz Šentjurja in povedala, da zunaj vpije in jo žali njena tašča. Ker se je to v preteklosti že dogajalo, je zaprosila za pomoč policijo. Policisti so razjarjeni tašči izdali plačilni nalog in tako nekoliko stanjšali njeno denarnico.


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
POMOČNIK KOMANDIRJA PP