Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 18. 5. 2011


Ilegalni prestop državne meje

V petek, 13.5.2011, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogatcu prijeli državljana Avstrije, za katerega so kasneje ugotovili, da je ilegalno vstopil v R. Slovenijo. Tujcu so policisti izrekli globo po Zakonu o tujcih.

Kršil ZJRM in napadel varnostnika ter končal pridržan do streznitve

V noči iz sobote na nedeljo je gost v gostinskem lokalu v Rogaški Slatini kršil javni red in mir. Zaradi kršitve je posredoval varnostnik, kateri je opravljal varovanje lokala. Vendar se gost ni hotel umiriti, ampak je celo napadel varnostnika. Varnostnik je gosta s strokovnim prijemom obvladal in ga pridržal do prihoda policistov na kraj. Policisti so gostu izrekli globo zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Čez nekaj časa je isti kršitelj obvestil Operativno komunikacijski center PU Celje in naznanil, da je bil pretepen s strani varnostnika. Policisti so na kraju opravili razgovore in ugotovili, da si je prijavitelj dogodek izmislil, zato so mu na kraju izrekli globo zaradi Lažne naznanitve prekrška.

V nedeljskih zgodnjih jutranjih urah je isti gost ponovno prišel do lokala, kjer je že predhodno kršil javni red in mir. Ker mu varnostnika nista dovolila vstopa v lokal, je pred lokalom pričel razbijati in kršiti javni red in mir. Ob prihodu policistov se ni pomiril, zato so policisti zoper njega odredili pridržanje do streznitve v prostorih za pridržanje na policijski postaji.

Kršitelju je bilo prav tako izrečenih več glob zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru. Za pestro noč iz sobote na nedeljo si je kršitelj “prislužil” zajetno kazen preko 1000 €.

 

 

 

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I