Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modni Trend na planinskem gradu (video)


Pred tednom je bil grad na Planini pri Sevnici prizorišče revije modnih dodatkov z naslovom Trend, ki sta jo pripravili domačinki Mateja Bobek in Nina Škoberne, drugi del druženja pa je pripadel koncertu britanske pevke Shirlie Roden.

Mateja in Nina se poznata že od malih nog, po lanskem sodelovanju v okviru Tedna mode v Šentjurju pa sta ustanovili podjetje za proizvodnjo in prodajo modnega nakita z imenom Rosa, ki v začetku prihodnjega meseca odpira vrata v Celju, njuna vizija pa sega daleč preko meja Slovenije. 

Nit, ki se prepleta skozi njuno ustvarjanje, zaznamujejo barve s svojim pomenom in frekvenco. Pri izdelavi dodatkov uporabljata izključno naravni material, izdelki pa premorejo posebno energijo, ki jim jo avtorici vdahneta s sproščanjem. 

Večer je zaključila britanska pevka Shirlie Roden, znana tudi kot zvočna terapevtka, ki jo je na Planino povabila Mateja, ki je z njo tudi zapela. Morda je naključje, ali pa ni, da je Rodenova z Mešanim pevskim zborom Zarja Akvonij iz Šentvida pri Planini zapela pesem, za katero je dobila zamisel med pohajkovanjem po Veliki planini; morda je naključje, ali pa ni, da je Shirlie kot svojo edino pesem v slovenščini zapela Lipa zelenela je, saj je tik ob odru bila ravno lipa; in morda je zgolj naključje, ali pa ne, da je zanjo Andrej Rozman – Roza priredil Prešernovo Kam?



t/f/v: bR