Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12. 5.: Rogaški utrinek


»Nimamo poštene pekarne! Toliko gostov je tu, pa nam zapirajo bencinsko črpalko! Ničesar ne zgradijo pri nas! Brez kruha bomo! Zgradite nam!« to smo čuli v Rogaški Slatini.
»Prišli smo! Napravili bomo lokacijo za pekarno in za sodobno bencinsko črpalko. To je v Rogaški Slatini dejansko nujno potrebno!«
»O, tega pa ne! Tu pa že ne boste gradili! Rogaška Slatina je letovišče: paziti moramo na izgled! Tu ne, pa amen!«, smo zopet čuli.
»Prav: pekarna naj bo tu! Prostor je in prav čedno bo videti na jasi pred »Soncem«.
»Nak; tega pa spet ne dovolimo!« se oglaša nekdo drugi. »Tu ne more biti pekarna, to kazi lepoto kraja. Ne, pa amen!«, je spet nekdo povzdignil glas.
Zastopniki »Veležitarja« in »Petrola« so se spogledovali. Molče so sedli na prvi vlak in jo »odkurili«. V Rogaški Slatini pa spet pojo staro vižo:
»Presneta občina; ničesar nam ne zgradi! Pekarne nimamo in bencinske črpalke ni. Tu so pa gostje! Pri nas je to potrebno. Ta črpalka je samo zasilno, pa še to hočejo zapreti!«
Poštene bencinske črpalke ni niti v vsej šmarski občini. Škoda, da so jo v Šmarju gradili z veliko reklamo samo prvega aprila letos. Ne bi škodilo, če bi bil to kakšen drug dan! Pomislite! Škoda, da je bilo tudi toliko nasprotujočih se glasov. Pomislite, za kaj gre!

Celjski tednik, 12. 5. 1961