Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 4. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 28. 3. do 4. 4. 2011:


1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 15
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 44
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

TATVINA DELOV Z DELOVNEGA STROJA
Neznanec je v noči iz ponedeljka na torek 29. 3. z delovnega stroja na gradbišču v Hotunju odtujil del stroja, in sicer »piker« ter iz rezervoarja iztočil 50 litrov goriva. Z odtujenimi stvarmi je kraj dogodka zapustil v neznani smeri.

ZAGORELO OB ŽELEZNIŠKI PROGI
Policisti so bili 30. 3. obveščeni o več manjših požarih ob železniški progi od Ponikve proti Grobelnem. Ugotovili so, da je požare zanetila kompozicija tovornega vlaka, saj se je iz koles enega od vagonov močno iskrilo. Tovorni vlak se je ustavil na železniški postaji v Šentjurju. Požare, ki niso povzročili nevarnosti za ljudi in niso povzročili škode, so pogasili gasilci.

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
V Vrbnem se je 31. 3. pripetila prometna nesreča, povzročitelj pa je s kraja odpeljal oziroma pobegnil. Policisti so o pobeglem vozniku obvestili sosednje enote, policisti Policijske postaje Laško pa so vozilo po opisu prepoznali. Voznik in poškodovano vozilo so izsledili na domu voznika. Za pobeg s kraja bo voznik prejel plačilni nalog za plačilo globe. Kazen bo moral plačati tudi za povzročitev prometne nesreče.

NAJDEN TELEFON
Dne 31. 3. je občanka v športnem parku Šentjur našla mobitel znamke Nokia. Če ga kdo pogreša, ga lahko prevzame na Policijski postaji Šentjur. Lastnik naj s seboj prinese tudi dokumente, s katerimi bo dokazoval lastništvo.

NESREČA S TRAKTORJEM
Dne 31. 3. je traktorist opravljal delo na pobočju. Ko je zlagal brano, je traktor pričel drseti po pobočju. Ko je traktorist hotel skočiti na traktor in ga zaustaviti, je vanj udarila brana in ga poškodovala v predelu prsnega koša. Traktor je na pobočju trčil v drevo in tam obstal. Traktorist je bil na srečo le lažje telesno poškodovan.

TATVINA KOLESA Z MOTORJEM IN MOBILNEGA TELEFONA
Na Planini je 1. 4. neznanec izpod kozolca odtujil 20 let staro kolo z motorjem Tomos, v okolici Slivnice pa je prišel v hišo neznanec in odtujil mobitel in 50 € gotovine.

NESREČA PRI DELU
Dne 2. 4. so se v okolici Šentjurja odločili, da bodo podrli kozolec. Med pripravami na delo je iz višine cca. 6-7 metrov padel eden od delavcev in se hudo telesno poškodoval. V bolnišnico so ga odpeljali njegovi straši. Ugotovljeno je bilo, da je delavec hudo telesno poškodovan. Policisti podrobnosti še ugotavljajo skupaj z delovnim inšpektorjem.

PADEL Z MOTORJEM
Na cestni relaciji Lesično-Prevorje je 2. 4. padel motorist in se telesno poškodoval. Vzrok nesreče je bila neprimerna hitrost. Nesreči je najverjetneje botrovala tudi spomladanska zagnanost voznika, ki ni upošteval, da je vozišče še hladno, na njem pa je še vedno veliko peska od zimskega posipavanja. Zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov mu bo izdan plačilni nalog za plačilo globe.


PRIDRŽANI VOZNIKI POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja je 31. 3. ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je v nočnih urah napihal krepko preko dovoljene mere. Prislužil si je obisk na sodišču. Policisti pa so mu ponudili prenočitev v naših prostorih

Patrulja je 3. 4. ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je že popoldan napihal veliko preveč, kot je dovoljeno. Prislužil si je obisk na sodišču, ki bo odločilo, kaj bo z njegovimi nadaljnjimi vožnjami. Še prej je dobil prenočitev na policiji, da ne bi bilo še hujših posledic.

Tudi 4. 4. so policisti v popoldanskem času ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je še presegel in „izboljšal” rezultat voznika iz nedelje. Tudi ta je dobil prenočitev v naših prostorih, kaj bo z veljavnostjo vozniškega dovoljenja, pa bo odločilo sodišče.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP