Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 4. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 12. do 18. 4. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 12
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 43
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

PREHITRA VOŽNJA
Dne 12. 4. so bili policisti obveščeni, da se je v okolici Dramelj pripetila prometna nesreča. Z ogledom kraja nesreče so ugotovili, da je vzrok za nastanek vožnja preblizu desnemu robu cestišča voznice osebnega avtomobila. Vozilo se je nato prevrnilo na bok, v njem pa se je poškodoval sopotnik. Zakaj je voznica tako vozila, bo obrazložila na sodišču.

NEPRIMERNO ZAVAROVAN PES
Istega dne je neprimerno zavarovan pes ugriznil krajanko v okolici Šentjurja, medtem ko je šla po cesti. Zoper lastnika psa bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu za plačilo globe, obiskali pa ga bodi še veterinarji.

PONOVNO TATVINA GORIVA
Neznanec je v noči na 14. 3. na počivališču avtoceste iz rezervoarja tovornega avtomobila last madžarskega podjetja iztočil 250 litrov plinskega olja v času, ko je voznik spal v kabini tovornega.

PRIDRŽAN VOZNIK IN ZASEG VOZILA
Patrulja je v noči iz 14. na 15. 4. na glavni cesti v Šentjurju opazila voznika, ki se je policistom zdel sumljiv. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je registracija vozilu potekla že meseca februarja in da voznik vozi v cestnem prometu osebni avto brez vozniškega dovoljenja. Ker je kazal znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen še preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je bil pozitiven, rezultat pa tolikšen, da mu je bilo odrejeno pridržanje v prostorih policije. Ugotovili so tudi, da takih in podobnih prekrškov voznik ni storil prvič zato so mu zasegli še vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo kmalu srečal s sodiščem, prejel pa je tudi zajeten plačilni nalog za plačilo globe.

VLOM V PODJETJE V ŠENTJURJU
V noči na 15. 4. 2011 je NN vlomil v skladiščne prostore podjetja v Šentjurju in odtujil dve paleti bitumenskih izolacijskih trakov. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3500 €.

VLOMA V SKLADIŠČE PLINSKIH JEKLENK
V isti noči je neznanec vlomil v skladišče jeklenk pri trgovini na Ponikvi in odtujil zajeten kup plinskih jeklenk. Z dejanjem je podjetje oškodoval za okoli 1900 €.

Zatem je neznanec vlomil še v skladišče jeklenk v Dolah in tam odtujil 7 plinskih jeklenk, s čemer je podjetje oškodoval za okoli 230 €. Kdo je navedena dejanja storil, policisti še poizvedujemo. Za vse velja opozorilo, da ne kupujete plinskih jeklenk na črnem trgu, saj je velika verjetnost, da so te odtujene.

VLOM V GRADBENO BARAK0
V noči na 15. 4. je bilo vlomljeno v gradbeno barako na Proseniškem. Iz nje je neznanec izvlekel teptalni stroj in ga poškodovanega pustil na kraju samem.

TATVINA ŽLEBOV
Neznanec je v času zadnjega tedna dni iz vodnega črpališča v okolici Šentjurja odtujil 16 m bakrenih žlebov in 4 m odtočne cevi. Podjetje je z oškodovano za okoli 450 €. Ker je cena bakra zelo visoka, policisti vse opozarjajo, da so pozorni na osebe, ki se ukvarjajo z zbiranjem odpadnih kovin.

ODVZELI KOLO Z MOTORJEM
Policisti so 15. 4. pri izvajanju nadzora prometa kontrolirali voznika motornega kolesa, ki na znak ni ustavil, ampak se je odpeljal naprej. Ko so ga le uspeli zaustaviti in opraviti postopek, so ugotovili, da je voznik večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov in da nima vozniškega dovoljenja. Poleg globe zaradi storjenih prekrškov mu je bilo zaseženo tudi motorno kolo. Za svoja dejanje se bo zagovarjal še pri sodniku.

PRIDRŽANA VOZNIKA
V noči na 16. 4. so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. Po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti so ugotovili, da voznik ni sposoben, da bi se vozil naprej. Da bi preprečili neljube posledice so mu ponudili prenočišče v prostorih za pridržanje.

Tudi v soboto so policisti opravljali nadzor cestnega prometa. Pri tem so ustavili voznika osebnega avtomobila iz Celja zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je sume potrdil, saj je bilo ugotovljeno, da je popil preveč opojnih substanc. Ugotovili so tudi, da voznik še nima vozniškega dovoljenja. Odrejeno mu je bilo pridržanje, saj je bil zaradi popitega alkohola nezanesljiv za vožnjo.

NAJDENI KONTAKTNI KLJUČI VOZILA
Prebivalka Šentjurja je v Šentjurju našla ključe za vozilo znamke Škoda. Ključi se nahajajo na policijski postaji, kjer jih lahko lastnik prevzame.

AVTOMOBIL BREZ KOLES
V noči na ponedeljek je neznanec prišel v ograjeno parkirišče v Šentjurju in iz osebnega avtomobila znamke BMW odtujil vsa štiri kolesa. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2000 €.

TATVINA MINERALNEGA GNOJILA
V ponedeljek zjutraj, 18. 4., so v prodajalni kmetijskih proizvodov v Šentjurju ugotovili, da jim je neznanec odtujil večjo količino mineralnih gnojil. Ugotovljeno je bilo, da so delavci pozabili zakleniti ograjo, neznanec pa je to izkoristil in odtujil 1600 kg gnojila.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP