Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 13. 4. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 5. do 11. 4. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1.
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 47
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

 

TATVINA GORIVA IZ TOVORNIH VOZIL
Gradbišče v Gorici pri Slivnici je v noči na 5. 4. ponovno obiskal neznani storilec, ki je iz dveh parkiranih tovornih vozil odtujil za okoli 300 l goriva.

OBISKAL GOSTINSKI LOKAL
V jutranjih urah istega dne so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec obiskal znan gostinski lokal na obrobju Šentjurja. Odtujil je nekaj zavojčkov cigaret in nekaj menjalnega denarja.

TATVINA DENARNICE V TRGOVINI
V trgovini v Šentjurju je 5. 4. neznanec občanki izmaknil denarnico z dokumenti in denarjem. Nato je predrznež z ukradeno kartico skušal opraviti dvig na bankomatu v Šentjurju, vendar mu ni uspelo. Policisti so zavarovali sledove kaznivega dejanja, ki jih bodo pripeljali do storilca.

POBEG NI USPEL
Dne 10. 4. so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Dobrini. Pobeg vozniku ni uspel, saj so očividci vozilo videli in voznika prepoznali. Za kršitve je prejel plačilni nalog za plačilo globe, svoje početje pa bo moral zagovarjati še na sodišču.

VLOM V PRAZEN GRADBENI KONTEJNER
V noči na 11. 4. je neznani storilec, ki je bil za vlom slabo pripravljen, poskušal vlomiti v gradbeni kontejner podjetja na Žegru. Skozi okno kontejnerja, ki ni bilo zastrto, bi lahko videl, da je kontejner prazen. S svojim poskusom je poškodoval vrata kontejnerja in podjetje oškodoval za 100 evrov.

DIVJANJE Z MOTORNIMI KOLESI ZA KROS
Občanka Gorice pri Slivnici je policiste obvestila, da se ob koncih tedna v Gorici vozijo mladci s kros motorji, ki povzročajo močan hrup. Omenjena motorna kolesa so namenjena za vožnjo po zato urejenih progah, zunaj naselij, ki jih imamo v Slovenji dovolj, vendar se motoristi z njimi vozijo po cesti (motorji niso registrirani). Z vožnjo po naselju s hrupom motijo občane in so nevarni za druge udeležence v cestnem prometu. Podobne vožnje izvajajo »mladci« tudi drugod na območju občin Šentjur in Dobje. Zaznani so bili tudi v Krivici.
Ker gre za mladoletnike in celo otroke, bodo policisti ugotavljali tudi kakšna je vloga oz. krivda staršev za takšno dogajanja.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP