Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 19. 4. 2011


Vozili pod vplivom alkohola

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali tri udeležence v cestnem prometu. 13.4.2011 so ustavili in kontrolirali voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Pri preizkusu z elektronskim alkotestom je bilo ugotovljeno, da ima voznik 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznika pridržali do streznitve.
16.4.2011, v popoldanskem času, so policisti ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, so ji policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pri preizkusu pokazal 0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznica je bila pridržana do streznitve. Obema so policisti izrekli tudi globo.

17.4.2011, v jutranjih urah, so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, državljana R Hrvaške. Tudi navedenemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal pokazal prisotnost alkohola in sicer 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil pridržan, nato pa priveden na sodišče, kjer mu je bila izrečena globa.

Kršitve javnega reda in miru

16.4.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 34-letni gost nedostojno vedel do ostalih gostov. Policisti so mu izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Ker se kljub posredovanju policistov ni hotel umiriti, so policisti zoper njega odredili pridržanje.

17.4.2011, ob 5.00 uri, so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda v istem lokalu. Policisti so na kraju ugotovili, da lokal še vedno obratuje, kljub temu, da bi po odpiralnem času že moral biti zaprt. Policisti bodo zoper najemnika lokala podali poročilo pristojni inšpekcijski službi. Prav tako bodo policisti zoper lastnika uvedli postopek po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

Ilegalno čez državno mejo

14.4.2011, v popoldanskem času, je v Rajnkovcu 32-letni državljan Francije ilegalno prestopil državno mejo iz Slovenije v Hrvaško. Policisti v R Hrvaški so ga prijeli in nato vrnili v Slovenijo. Zaradi ilegalnega prestopa državne meje je bila tujcu izrečena globa.

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje
policijski inšpektor I