Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 13. 4. 2011


Poškodovanje vozila

8.4.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o poškodovanju vozila v Rogatcu. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec oškodovančevo vozilo porisal po pokrovu motorja in po bočni strani. Policisti so storilcu še zbirajo obvestila, nato bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Tujci prodajali po domovih

6.4.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da se v okolici Rogaške Slatine vozijo tujci, ki ponujajo v prodajo razne tekstilne izdelke. Policisti so ugotovili, da gre za 39 in 29-letnika iz Madžarske. Ker navedena nista imela dovoljenja za prodajo, so policisti o prodaji obvestili tržni inšpektorat, katerega inšpektor je nato tujcema izrekel globo zaradi nedovoljene prodaje.

Nezakonito bival v R Sloveniji

11.4.2011 so policisti v Rogaški Slatini kontrolirali voznika tovornega vozila. Pri tem so ugotovili, da tovorno vozilo vozi 46-letni državljan Srbije. Pri kontroli listin so policisti ugotovili, da tujec za delo v R Sloveniji ne poseduje delovnega dovoljenja in dovoljenja za bivanje. Zaradi nezakonitega bivanja je bila tujcu izrečena globa, nakar je bil po določilih Zakona o tujcih odstranjen iz države.

V nadaljevanju postopka bodo policisti po Zakonu o tujcih izvedli tudi ukrep zoper podjetje, ki je tujcu omogočilo nezakoniti prebivanje v R Sloveniji. O nepravilnostih glede zaposlovanja bodo policisti obvestili tudi inšpektorat za delo RS. 

Preiskana prometna nesreča s pobegom

28.3.2011, v jutranjem času, se je v Rogatcu zgodila prometna nesreča z materialno škodo in s pobegom. O nesreči smo že poročali v našem poročilu dne 29.3.2011. Z zbiranjem obvestil so policisti PP Rogaška Slatina ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil voznik iz območja Slovenskih Konjic. Zoper povzročitelja bodo policisti spisali globo zaradi povzročitve prometne nesreče, prav tako bodo policisti kršitelja oglobili zaradi pobega s kraja prometne nesreče.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I