Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ŠKL: I. OŠ Rogaška in OŠ Šmarje uspešno v polfinale (video)


sklObsotelje bo imelo svojega predstavnika v finalu Šolske košarkarske lige. Tako osnovnošolci iz I. OŠ Rogaška Slatina kot OŠ Šmarje pri Jelšah so se uspešno prebili čez četrtfinalno sito. Usoda je hotela, da se bosta ekipi srečali že v polfinalu.

Košarkarice in košarkarji s I. OŠ Rogaška Slatina so si polfinale zagotovili že prejšnji teden. Ekipo Cerknice so visoko premagali doma – 9. marca je semafor ob izteku igralnega časa kazal rezultat 89:23. Tudi na povratni tekmi v Cerknici je bil zmagovalec znan pred zadnjim zvokom sirene. Slatinski osnovnošolci so se z zmago 79:52 veselili zanesljivega napredovanja v polfinale.

Tudi košarkarice in košarkarji OŠ Šmarje pri Jelšah so slavili na prvi tekmi proti OŠ Šoštanj. V Šoštanju je bil rezultat 78:84 v korist Šmarčanov. Kljub prednosti s prve tekme pa na domačem parketu niso popuščali. Tako deklice kot dečki so k tekmi pristopili maksimalno motivirano in že zgodaj določili zmagovalca. v 40 minutah so Šmarčani dosegli 119 točk, njihovi vrstniki iz Šoštanja pa 62.

Po koncu tekme v Šmarju pri Jelšah smo se pogovarjali s trenerjem Borisom Emeršičem, ki ob Tatjani Kampuš in Tadeju Fermetu skrbi za dobre rezultate šmarskih šolarjev na košarkarskih parketih. V drugem delu pogovara je beseda tekla tudi o klavrnem stanju šmarske košarke v starejših selekcijah (klub že nekaj let nima članske selekcije).

skl
Šmarska klop je lahko zaključek sredine tekme spremljala mirno

Ob Slatinčanih in Šmarčanih sta se v polfinale uvrstili še ekipi osnovnošolcev iz Grosupljega in Žirov. Rezultate lahko preverite na spletni strani zavoda ŠKL. Naši ekipi bosta prvo tekmo odigrali že prihodnjo sredo v Rogaški Slatini, povratna tekma pa bo čez dva tedna v Šmarju pri Jelšah.

* Na zgornji fotografiji je prijateljski pozdrav košarkarjev iz Šmarja pri Jelšah in Šoštanja ob koncu četrtfinala

v/t/f: mK