Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Premiera komedije Vse o ženskah navdušila gledalce (video)


Minuli petek se je gledališka skupina KD Bistrica ob Sotli predstavila s spektakularno komedijo sodobnega hrvaškega dramatika Mira Gavrana, ki nosi naslov Vse o ženskah. Do zadnjega sedeža napolnjena dvorana Kulturnega doma Bistrica ob Sotli je najboljši pokazatelj dobrega odziva gledalcev na dve in pol urno igro, polno komičnih situacij.

Karieristke
Karieristke

Igra, ki jo je režirala Darja B. Drašler, prikazuje različne faze življenja žensk različnih generacij. Tri ženske, od katerih se vsaka izmed njih predstavi v petih vlogah, nazorno in komično, na trenutke precej realno, predstavijo tipe in principe ženskosti, ki jih je moč zaslediti v različnih življenjskih obdobjih in situacijah. Kot “vrtečanke”, prijateljice, zaljubljenke, karieristke in nenazadnje kot upokojenke, skozi igro, ki sicer nima večjih dramatičnih zapletov, dajejo toliko napetosti, da gledalca ne puščajo hladnega.

Komični zapleti v družinskem krogu
Komični zapleti v družinskem krogu

Suzani Moškon (odigrala je vloge Lade, Grete, Marije, Mimi in Karoline), Tjaši Kunst (Anita, Sandra, Nena, Biba in Agneza) ter Ireni Horvat (Stela, Olga, Jasna, Dada in Luzia) gredo pohvale za nadvse dobro in prepričljivo odigrane vloge. Skozi petnajst prizorov so prikazale ogromno igralskega talenta, odrske iznajdljivosti in prepričljivosti. Izvrstno delo je opravila tudi številna tehnična ekipa, ki je poskrbela za odrske scene, ki so se od prizora do prizora menjavale.

Odnosi med upokojenkami znajo biti nadvse zabavni
Odnosi med upokojenkami znajo biti nadvse zabavni

Vabimo vas, da si v spodnjem video prispevku ogledate izjavo režiserke Darje B. Drašler, kjer boste med drugim izvedeli, kdaj si boste v bližnji prihodnosti igro lahko ogledali.

 
v/t/f: eH