Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 3. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 1. do 7. 3. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 13
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 51
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0


TATVINA OKRASNIH POKROVOV

V noči na 1. 3. je neznani tatič obiskal parkirni prostor pred stanovanjskimi bloki v Šentjurju. Tam je z osebnega avtomobila znamke VW Passat odtujil vse štiri okrasne pokrove s koles vozila in kraj zapustil.

POLICISTA PREPREČILA SMRT
Dne 3. 3. je ob 2.00 uri policijska patrulja v Šentjurju našla moškega, ki je ležal na tleh in doživljal epileptični napad. Policist in policistka sta navedenega obrnila v bočni položaj in takoj obvestila zdravnika, ki je pri pregledu ugotovil, da je imel moški epileptični napad, prav tako pa je bil že podhlajen. Ker ni šlo za enostavno obliko, je bil odpeljan z reševalnim vozilom v SB Celje. Policista sta z dobrim opazovanjem preprečila smrt zaradi zadušitve oziroma podhladitve.

NASILJE V DRUŽINI
Dne 4. 3. je ženska iz okolice Šentjurja na policijski postaji podala izjavo o nasilju v družini, in sicer naj bi jo naj njen mož psihično maltretiral. Dal ji je vedeti, da se lahko izseli, saj bo v njun skupni dom pripeljal novo partnerko. Zaradi navedenega je bila tako psihično uničena, da je skušala storiti samomor (policija jo je takrat ob pomoči občanov še pravočasno našla in ji zagotovila zdravniško pomoč). Policisti bodo v primeru ugotovitve elementov kaznivega dejanja nasilja v družini zoper njenega bivšega partnerja podali kazensko ovadbo.

NASILJE V DRUŽINI
Občanka je dne 4. 3. na policijski postaji podala prijavo o nasilju v družini, in sicer zoper svojo krušno mater. Ta naj bi z njo že vseskozi ponižujoče ravnala, sedaj pa močno nasprotuje njeni zvezi s fantom, ki je druge veroizpovedi.

VLOMIL IN UKRADEL LCD
NN je v noči iz srede na četrtek vlomil v manjšo leseno brunarico v okolici Dramelj. Iz brunarice je odtujil LCD televizor. Sledijo aktivnosti za izsleditev storilca in kazenska ovadba na tožilstvo.

PREOZKA CESTA ZA OBA
Dne 4. 3. je v dopoldanskih urah prišlo do prometne nesreče v Jarmovcu, in sicer sta se nepravilno srečevala dva voznika osebnih avtomobilov pri čemer sta se oplazila. Obema voznikoma je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA ELEKTRIČNIH VODNIKOV
Preko noči je neznanec z delovišča kurje farme v Slivnici odtujil približno 4000 metrov električnega vodnika.

VLOM V SKLADIŠČE
Okoli poldneva dne 5. 3. so bili policisti obveščeni o vlomu v skladišče podjetja v centru Šentjurja. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, lastnik pa je naknadno po popisu predmetov sporočil, kaj mu je bilo odtujeno.

KRŠITEV JRM
Istega dne je prišlo v Šentjurju do prepira v družini, kjer je polnoletna hči hotela oditi od doma, očim pa ni želel, da bi bila v družbi, kamor je hotela. Nenehni prepiri so dekletovo mater tako razjezili, da je z roko udarila po oknu, ki se je razbilo, pri tem pa si je poškodovala roko. Kršitelju je bila izrečena globa zaradi kršitve JRM.

PREISKANO VEČJE ŠTEVILO KD TATVIN IN VELIKIH TATVIN
Na Šentjurskem smo proti koncu januarja in v februarju beležili več kaznivih dejanj VLOMOV in TATVIN z raznih gradbišč, gospodarskih poslopij in delovnih strojev parkiranih na terenu (krajih delovanja). Na podlagi zbiranja obvestil so ugotovili, da so trije storilci v tem obdobju izvršili ŠEST tatvin z gradbišč iz območja UE ŠENTJUR in UE ŽALEC, kjer so odtujevali različna orodja, predvsem pa AKUMULATORJE, katerih so odtujili v vrednosti več kot 3.000 EUR. Vlomili so tudi v parkiran bager v okolici Šentjurja iz katerega so odtujili za več kot 1.000 EUR raznega orodja. Prav tako so vlomili v vikend v okolici Šentjurja, iz katerega so odtujili za več kot 2.000 EUR različnih strojev (kosilnico, laksarico ipd.) in orodja. Prav tako so iz gospodarskega poslopja odtujili štirikolesnik v vrednosti 2.500 EUR. Predmeti so bili storilcem zaseženi, zoper navedene pa bo podanih več kazenskih ovadb.

 

PREVENTIVNA AKCIJA PEŠ PO LEVI – LUČKA V DESNI

Policisti Policijske postaje Šentjur že nekaj let posebno skrb namenjajo pešcem v cestnem prometu, saj so ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu, ker nimajo oklepa, ki bi jih varoval pred morebitnimi poškodbami zaradi posledic prometnih nesreč.

V sredo dne 23. 2. so policisti PP Šentjur med 18.00 in 22.00 uro izvedli akcijo »PEŠ PO LEVI – LUČKA V DESNI«. V aktivnosti se je vključil Svet za preventive in vzgojo v cestnem prometu in Zveza šoferjev in avtomehanikov Celje.

Ker se zavedajo, da je za dobro vidnost pešcev potrebna tudi tehnična ustreznost motornih vozil je delavec ZŠAM na cesti opravljal meritve nastavitev luči na vozilih, ki so jih ustavili, prav tako pa so preverjali ostalo tehnično ustreznost vozil, predvsem svetilna telesa.

V nadzoru so ustavili in kontrolirali 40 vozil in pri tem ugotovili 6 kršitev CPP, zaradi česar so voznikom izrekli 6 opozoril (slaba nastavitev luči ali pa nekatere niso delovale). V prometu so srečali 7 pešcev, ki so uporabljali odsevna telesa, razdelili pa so jim tudi zloženke.

Vozniki so bili navdušeni nad delnim tehničnim pregledom na cesti in nad opozarjanjem na nedelujoče luči, kar bi moral vsak voznik sam preveriti še preden se usede v vozilo.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP