Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 30. 3. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 22. do 28. 3. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 38
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

TATVINA DELOV IZ TRAKTORJA
NN je v noči na 22. 3. s traktorja na Bohorju demontiral kardan, vlomil v kabino ter iz kabine odtujil še gozdarski pas in sekiro. Z navedenim je lastnika oškodoval za najmanj 250 evrov, pa še prisilno je moral počivati, saj ni mogel nadaljevati z delom.

TATVINA SMREK
Dne 23. 3. je oškodovanec prijavil tatvino 15 smrek, debelih 6 cm, ki jih je NN najverjetneje porabil za kole. Z dejanjem je NN lastnika oškodoval za 100 €.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK
V noči na 24. 3. se je dolgoprstnež v okolici Šentjurja približal ograjenem objektu v lasti kmetijske zadruge. Nato je z vrat odstranil obešanko in iz prostora odtujil kar 35 kosov plinskih jeklenk. Vse je naložil na svoje vozilo in s kraja odpeljal, zaenkrat še v neznani smeri.

PROMETNA NESREČA
Dne 24. 3. je v zgodnjih jutranjih urah prišlo do prometne nesreče v križišču za Planino pri Sevnici v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Istega dne je prišlo do prometne nesreče s pobegom, saj je voznik zaradi nepravilnega premika svojega vozila po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče. Voznik je bil še istega dne izsleden, pri tem pa je zaradi svojega ravnanja dobil plačilni nalog.

ROP NA BENCINSKI ČRPALKI
V večernem času dne 26. 3. sta dva zamaskirana nepridiprava, oborožena z pištolo in nožem, izvršila rop nad prodajalko na bencinskem servisu Tušoil v Trnovcu pri Dramljah. Odnesla sta celodnevni izkupiček in peš pobegnila v neznani smeri. Policisti storilca intenzivno iščejo.

NAŠLI POGREŠANEGA
Policiste PP Šentjur je dne 26. 3. ob 20.00 uri obvestila žena iz okolice Prevorja, da pogreša svojega 86-letnega moža. Navedeni je šel v gozd sekat drva, vendar se do mraka ni vrnil domov. Policisti so organizirali iskalno akcijo skupaj z vaščani in so pogrešanega našli v gozdu v Dobrini. Najbolj zaslužen zato, da pogrešani ni utrpel večjih posledic za svoje zdravje, je policijski kuža s svojim vodnikom, ki je navedenega občana našel s svojim smrčkom.

PREVENTIVNI PROJEKT »VARNO NA MOTOR…. IN NAZAJ DOMOV«
Policisti PP Šentjur bodo 2. 4. med 11. uro in 13. uro na parkirišču za Občino Šentjur v sodelovanju z AVTOŠOLO CENTER – PRAH in Moto klubom Ketna Bikers izvedli preventivni projekt »VARNO NA MOTOR … IN NAZAJ DOMOV«. Policisti bodo na prireditvenem prostoru izvajali anketiranje obiskovalcev, ki se bodo lahko preizkusili v izpolnjevanju testa cestno-prometnih predpisov. Projekta se bo udeležil tudi policist Postaje prometne policije Celje s službenim motornim kolesom. Izvedbo vožnje na poligonu bo vodil inštruktor varne vožnje AVTOŠOLE CENTER – PRAH ter policist PPP CELJE. Pri tem bodo prikazani elementi varne vožnje, sledili pa bodo razni nasveti za varno udeležbo enoslednih vozil v cestnem prometu. Policisti bodo na prireditvenem prostoru delili tudi preventivni material.

Vse obiskovalce vljudno vabimo, da pridejo na prireditveni prostor.

S spoštovanjem,

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP