Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 3. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 15. do 21. 3. 2011:


1. KAZNIVA DEJANJA – 3
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 4
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 7
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 15
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 74
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

 

 

 

 

VSILJIVI PRODAJALCI IZ TUJINE
V torek, 15. 3., so policisti po obvestilu občanov v okolici Šentjurja izsledili državljana Madžarske, ki je na zelo vsiljiv način prodajal odeje po hišah. Tujca so predali tržnemu inšpektorju, ki mu je izrekel globo, saj je tovrstna prodaja prepovedana.

TRČILA V PEŠKO
Istega dne se je v križišču za Planino v Šentjurju pripetila prometna nesreča z udeležbo peške. Voznica je za semaforjem iz smeri Planine zavijala levo proti centru Šentjurja. V tem trenutku je na prehodu za pešce peška pravilno prečkala cesto pri zeleni luči na semaforju. Prišlo je do trčenja v katerem jo je peška odnesla z lažjimi telesnimi poškodbami.

TATVINA BRAN
Prav tako 15. 3. je kmetovalec iz okolice Prevorja ugotovil, da mu je neznanec odtujil dve brani. Za dejanje sumijo pobiralce odpadnih kovin, zato bodite pozorni na tovrstne osebe.

PRIDRŽANIH VEČ VOZNIKOV
Policisti Policijske postaje Šentjur so v petek in soboto ponoči opravljali nadzor nad vozniki v cestnem prometu. Ustavili in kontrolirali so tudi pet takih voznikov, ki so se pomladi veselili v gostilnah. Ko so odšli na svež zrak in se veselo podali na pot z avtom, so jih policisti preprečili nadaljnjo vožnjo in morebitno katastrofo. Veseljaki so dan oz. noč prespali v prostorih za pridržanje, eden pa je zaspal v varnem zavetju doma. Vseh pet čaka srečanje s sodnikom, zaradi velike količine zaužitega alkohola, pa za katerega izmed njih tudi ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

PADEL Z MOTORJEM
Dne 19. 3. so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila že v petek. Poštar v okolici Šentjurja je med raznašanjem pošte padel in se poškodoval. Kljub poškodbam, je z delom nadaljeval. Zvečer, ko so bolečine postale neznosne, je poiskal zdravniško pomoč. Še dobro, saj so na pregledu ugotovili, da je hudo telesno poškodovan in je bil opravljen takojšen kirurški poseg.

NAŠEL POGREŠANO ZLATNINO
Pred cca, mesecem dni je bilo v tej rubriki zapisano, da je bil občan v Vodružu okraden, in sicer mu je neznanec odtujil zlatnino. Kljub temu, da policisti sledi vloma in iskanja zlatnine niso našli, trditve oškodovanca niso mogli ovreči. Dne 19. 3. jih je oškodovanec poklical in povedal, da je pogrešano zlatnino našel na varnem in to na mestu, kjer jo je pustil . ..

VLOMILI V VRTNO UTO
V Planinski vasi je neznanec vlomil v vrtno uto in od tam odtujil motorno kosilnico. Lastnico je oškodoval za okoli 200 EUR.

PROMETNA NESREČA
Pri Lokarjah je 20. 3. prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Vzrok je bila vožnja preblizu desnemu robu vozišča, kar je imelo za posledico, da je vozilo pristalo v obcestnem jarku. Poškodovanima je bila zdravniška pomoč nudena v Splošni bolnici Celje.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili 21. 3.2 obveščeni o prometni nesreči katere povzročitelj drugemu udeležencu ni nudil podatkov, temveč je kraj nesreče zapustil. S hitrim posredovanjem patrulje je bil povzročitelj nesreče izsleden. Zaradi pobega in povzročitve nesreče je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

TATVINA KURILNEGA OLJA
Istega dne so bili policisti obveščeni, da so neznanci občanu iz cisterne za gorivo odtujili cca. 2000 l kurilnega olja. Ogled kraja kaznivega dejanja je pokazal, da je prijavitelju neznanec dejansko odtujil nekaj kurilnega olja. Kdo se bo grel oz. vozil policisti še poizvedujejo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP