Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 3. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 22. do 28. 2. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 62
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

NAPADEL NATAKARICO
V enem od gostinskih lokalov v Šentjurju je v popoldanskem času dne 22. 2. prišlo do kršitve javnega reda in miru. Znan šentjurski posebnež je očitno imel slab dan, saj je natakarico, ki mu ni hotela postreči z alkoholom (povsem upravičeno na njegovo psihofizično stanje), udaril v glavo in to kar s svojim čelom. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda.

TATVINA DENARJA
Istega dne se je v Šentjurju nahajal neznani storilec, ki je vstopil v poslovne prostore podjetja Alpos, kjer je izvršil tatvino denarja. Istega dne se je nepridiprav zadrževal tudi v bližini klavnice v Šentjurju. Vstopil je tudi v njihove poslovne prostore. Vse, ki bi karkoli vedeli o storilcih naprošajo, da obvestijo policijsko postajo oz. 113.

MENJAVA DENARJA
Dne 24. 2. sta okrog 19.30 ure v prodajalno DM v Šentjurju prišla neznanca – tujca , ki sta hotela kupiti blago v vrednosti 3 EUR. Vsoto sta plačala z bankovcem za 500 EUR. Nato sta prodajalko tako zamotila, da sta ji odtujila 150 EUR. Policisti so ugotovili, da gre za osebe, ki se profesionalno ukvarjajo s takšnimi nakupi. Previdno pri takih in podobnih kupčijah s tujci!

TATVINA IZ TRAKTORJA
Policisti so bili dne 25. 2. obveščeni, da je neznani storilec iz garaže v Hotunju iz kmetijskih viličarjev odtujil hidravlične cilindre in komandne plošče.

VLOM V HIŠO
Dne 25. 2. so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v stanovanjsko hišo v Trški Gorci. Iz hiše so nepridipravi odtujili kuhinjo in peč za centralno kurjavo. Kdo bo opremljal kuhinjo in se grel v tej dolgi zimi, še poizvedujejo.

MAMLJIVA DENARNICA
V soboto, 26. 2., dopoldan je oškodovanka na bencinski črpalki v Šentjurju plačala gorivo. Ko je račun poravnala, je denarnico odložila na pult in odšla. Storilka, ki je bila za njo, je izkoristila ponujeno priložnost in si denarnico prisvojila. Za dejanje so bo zagovarjala na sodišču.

POBEGLI VOZNIK
Istega dne so bili policisti v zgodnjih popoldanskih urah obveščeni o prometni nesreči s pobegom na relaciji Dolga Gora-Ponikva. Pri srečevanju je neznani voznik zaradi vožnje po nasprotni strani opazil nasproti vozeče vozilo, ki je zapeljalo s ceste. Policisti za pobeglim vozilom še poizvedujejo.

OPOZORILO

Na območju Šentjurja se v času izplačila pokojnin, ali pa dan do dva zatem nahajajo osebe, ki pred vami namerno izgubijo kakšen del zlatnine (verižico, prstan, zapestnico, …). Ko stvar opazite in jo hočete pobrati, se naenkrat pri vas pojavi oseba, ki trdi, da je tudi ona našla ta predmet. Prične se pogovor o ceni, nakar se pridruži še njegov pomagač. Najditelja hitro prepričata, da je našel zelo drag predmet. Ker ga drug najditelj noče, ga ponudi vam v polovično prodajo oz. še ceno nekoliko spusti, da najditelj zgradbi za vabo. Po dogovorjenem izplačilu se najditelj in pomagač izgubita. Šele, ko je prepozno oz. kasneje pri kakšnem zlatarju, se ugotovi kruta resnica in sicer, da ste kupili navadno verižico rumene barve, ki stane v trgovini cca. 10 EUR za ceno od 200 do 500 EUR.

Če najdete kakšen predmet ste ga dolžni izročiti najditelju oz. ga morate predati policistom, ki bodo poiskali lastnika. Policisti vam bodo o najdenem premetu izdali potrdilo. Če policisti v roku enega leta ne najdejo lastnika, lahko najditelj (če ne gre za prepovedane predmete) pridobi lastninsko pravico nad najdenim predmetom, kar pomeni, da ga izročijo najditelju v trajno last. Policisti svetujejo, da se srečanj z nepridipravi in kupčijami o najdenih predmetih izogibate. Če vas poskušajo ogoljufati na podoben način, pa vas naprošajo, da jih takoj obvestite.

  Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP