Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 3. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 8. do 14. 3. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 81
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

 

 

9. 3. 2011

TATVINA LESA
Tega dne je oškodovanec v okolici Dramelj ugotovil, da je prišel neznanec v njegov gozd in odtujil hlodovino hrasta, katero je že imel pripravljeno ob cesti za odvoz. Z dejanjem ga je oškodoval za okoli 400 €.

ZARADI BUKVE JE »ZAPELA« MOTORKA
Kot že velikokrat do sedaj, je prišlo do spora med mejašema v gozdu, kjer oba lastnika menita, da mejna črta poteka tudi okoli debelejše bukve, obema v prid. Tokrat je eden sosed posekal drevo, ko je drugi to ugotovil, je odšel v gozd in podrto drevo hotel odpeljati domov. Ko je na kraj prišel tisti, ki je drevo podrl, pa je med njima prišlo do spora. Najprej so krepki silaki pričeli vpiti drug na drugega, nato pa so kričanje in grožnje podkrepili tako, da so zapele še motorke. Šele ob posredovanju policije so modro ugotovili, da bi bilo najbolje, če pokličejo na kraj geometra, ki bo povedal, kje natančno poteka meja. Ker jih je razum dosegel prepozno, bo o grožnjah odločalo tudi sodišče. Vse to zaradi bukovega drevesa.


10. 3. 2011

PREPIR PRED LOKALOM
V jutranjih urah je prišlo do prepira med dvema igralcema ročnega nogometa. Eden je drugega pohodil, drugi ga je odrinil, vse pa naj bi bilo tako hudo, da so na pomoč poklicali policiste, ki so seveda kršitelju izrekli globo.

OČE NE PLAČUJE PREŽIVNINE
Tega dne sta se na PP zglasila mati in njen sin in naznanila, da fantov oče ne plačuje preživnine. Prijavitelja sta povedala zgodbo, ki si jo povprečen oče, ki se vsak dan bori za preživljanje in blagostanje svojih otrok, težko zamisli. Zoper očeta bo podana kazenska ovadba, prav tako bo o dogajanju seznanjen center za socialno delo.

VLOM V BENCINSKO ČRPALKO
Ob 1.50 uri so varnostniki zaznali sprožitev alarma na bencinski črpalki na Planini. Varnostnik je ob prihodu na kraj tudi ugotovil, da je bilo v objekt vlomljeno. Policisti so opravili ogled kraja vloma, kjer so našli kup podpisov storilca, ki ga intenzivno iščejo. Vlomilca je najverjetneje presenetil novejši sistem alarma, ki se kljub temeljitim pripravam storilca, ni izklopil, zaradi česar osumljenec ni odtujil veliko stvari. Ko se v tišini sproži alarmni sistem, postanejo sekunde ure!


11. 3. 2011

IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Zgodba se je ponovila na območju Kalobja, kjer so kršitelju »popustili živci«. Ponovno je pričel izvajati nasilje nad svojo ženo in, ji groziti. Nasilnež je bil odpeljan v Vojnik na zdravljenje, prav tako pa mu bo za nekaj časa onemogočena vrnitev domov. Zadeva bo dobila epilog na sodišču.

TRČILA TOVORNA VOZILA
V jutranjem času se je v bližini kamnoloma v Hrastju pripetila prometna nesreča med dvema tovornjakoma. Pri tem je »močnejši » tovornjak, tisti ki je imel na kesonu naložen gramoz, potisnil lažjega izven vozišča. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost na spolzkem vozišču, zoper voznico pa bo podan obdolžilni predlog.


12. 3. 2011

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V večernem času se je v podvozu v Šentjurju zgodila prometna nesreča, in sicer je voznik manjšega temnejšega vozila trčil v levo stranko ogledalo nasproti vozečega vozila in odpeljal s kraja. Policisti za pobeglim vozilom še poizvedujejo, prav tako pa naprošajo vse očividce, da koristne podatke o pobeglem vozniku sporočijo na tel. št. PP Šentjur 746-41-50 oziroma 113.

JUTRANJA BUDNICA
Znani kršitelj iz okolice Šentjurja je bil v zgodnjih jutranjih urah očitno še pod vplivom »maliganov« iz prejšnjega dne, saj je brez razloga pričel prepir s sostanovalcem. Umirili so ga policisti in mu izrekli globo.

14. 3. 2011

TATVINA POLPRIKLOPNIKA

V času vikenda je neznani storilec v Šentjurju izvršil tatvino polpriklopnika in ga s kraja odpeljal v neznano. Storilec pa verjetno ni imel želje po vozilu, ampak po tovoru s katerim je bil naložen polpriklopnik, saj je bilo v tovornem prostoru kar 24.200 kg odlitkov iz surovega aluminija. Skupna materialna škoda znaša okoli 80.000,00 evrov. Policisti za neznanim dolgoprstnežem že intenzivno poizvedujejo. Odtujeni polpriklopnik ima nameščeno reg. štev. CE MN-458, je črne barve in namenjena za prevoz lesa, znamka SCHWARZMULLER.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP