Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 3. 2011


Pridržani vozniki zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli v preteklem tednu največ opravka z vozniki, ki so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Tako so 3.3. 2011, v večernem času, v Rogatcu ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Rezultat alkotesta je pokazal, da ima voznik 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

6.3.2011, v nočnem času, so policisti ustavili 25 letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0.60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V isti noči so imeli policisti v postopku tudi 23 letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil.

8.3.2011, v večernem času, so policisti ustavili in kontrolirali 60 letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je rezultat alkotesta pokazal 0.99 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zoper vse omenjene kršitelje je bilo na podlagi določila Zakona o varnosti cestnega prometa odrejeno pridržanje do streznitve, prav tako bodo zoper njih podani obdolžilni predlogi na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

 

Izrekli prepoved približevanja

V soboto, 5.3.2011, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o nasilju v družini v okolici Rogaške Slatine. Policisti so ugotovili, da naj bi bil starejši moški doma nasilen do partnerice in sina. Istega kršitelja so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi podobnih dejanj. Policisti so kršitelju izrekli prepoved približevanja po Zakonu o policiji. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini. Izrečena prepoved približevanja je bila podana v presojo preiskovalnemu sodniku, ki je ukrep policije podaljšal še za osem dni.

 

Požar

8.3.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o požaru v Zg. Negonju, kjer naj bi zagorela stanovanjska hiša. Policisti so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo v kuhinji. Pri ogledu kraja dogodka so sodelovali tudi kriminalistični tehniki Policijske uprave Celje. Vzrok požara policisti še ugotavljajo. Pri požaru je nastala materialna škoda za cca 1500 EUR.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I