Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 30. 3. 2011


Neprevidnost pri kurjenju v naravi

24.3.2011, v popoldanskem času, je prišlo do gozdnega požara v kraju Žahenberc. Ogenj so pogasili gasilci. Policisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je do požara prišlo, ko je 53 letni moški kuril suho travo na travniku ob gozdu. Pri tem je ogenj zajel listje in se razširil v gozd. Kršitelju so policisti izrekli globo.

26.3.2011 je na območju Zgornjega Gabernika prišlo do požara. Ogenj so pogasili gasilci okoliških gasilskih društev, policisti pa so pri ogledu kraja dogodka ugotovili, da je 68 letni moški v svojem vinogradu, v bližini gozda, kuril travo. Pri tem se je ogenj iz vinograda razširil na podrast in listje gozda. Policisti so kršitelju izrekli globo zaradi kršitve določil Zakona o gozdovih.

Vlomili v lokal

V noči iz 23.3.2011, na 24.3.2011, je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Rogaški Slatini. V lokalu je iz blagajne odtujil 40 EUR menjalnega denarja ter večje število cigaret v vrednosti cca. 500 EUR. Policisti o storilcu dejanja še zbirajo obvestila, nato bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Vlom na smetišče Tuncovec

Dne 27.3.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da so neznanci vlomili na smetišče Tuncovec. Na kraj je takoj odšla policijska patrulja, ki je v notranjosti smetišča prijela moškega starega 49 let. Policisti so ugotovili, da se je 49-letnik v Tuncovec pripeljal s kombiniranim vozilom, ki ga je skril v bližnji gozd, nato pa mimo ograje smetišča odšel do kontejnerjev z ločenimi odpadki. Tam si je pripravil več aluminijastih izdelkov, ki jih je v nadaljevanju skušal odtujiti.
Ob prijetju omenjenega storilca so policisti ugotovili, da je bil v času storitve na kraju še en storilec, ki je s sekiro vlomil v skladišče na smetišču. Pri dejanju ga je zmotil prihod policistov, zato je zbežal v bližnji gozd, kjer so ga policisti naknadno prijeli. Zoper oba storilca bodo policisti spisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Prometna nesreča s pobegom

Dne 28.3.2011, ob 6:10 uri, je v Rogatcu, v bližini muzeja na prostem, prišlo do prometne nesreče med voziloma, ki sta trčila s stranskimi ogledali. Po trčenju je voznik neznanega kombiniranega vozila odpeljal naprej, ne da bi se ustavil in drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Policisti PP Rogaška Slatina so takoj opravili ogled in pričeli z zbiranjem obvestil o pobeglem vozniku. Morebitne očividce prometne nesreče policisti naprošajo, da zaradi razjasnitve okoliščin nesreče pokličejo na PP Rogaška Slatina, na tel. št. 03 818 54 50 ali 113.

 

 

 

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje
policijski inšpektor I