Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 22. 3. 2011


Pridržani vozniki zaradi vožnje pod vplivom alkohola

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina ponovno več voznikom odredili pridržanje do streznitve zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
16.3.2010, v večernem času, so ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
V popoldanskih urah 20.3.2011 so policisti kontrolirali 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Istega dne v popoldanskem času je bil kontroliran tudi 49-letni voznik osebnega avtomobila, pri kateremu je bilo ugotovljeno, da ima 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
21.3.2011, v popoldanskem času, so policisti kontrolirali 49-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
V noči iz 21.3. na 22.3.2011, so policisti kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti mu je bilo odrejeno pridržanje. Zoper vse kršitelje bodo policisti podali tudi obdolžilne predloge na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Nadlegoval goste

19.3.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da neznanec v termah nadleguje goste. Policisti so odšli na kraj in pri tem ugotovili, da je mlajši moški verbalno nadlegoval gostjo v termah. Policisti so kršitelju izrekli globo po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Tatvina krem

16.3.2011 so uslužbenci enega izmed hotelov v Rogaški Slatini policiste obvestili, da jim je ena izmed gostij odtujila različne kreme v vrednosti cca 500 EUR. Policisti so odšli na kraj in v razgovorih z uslužbenci ugotovili, da je dejanja osumljena državljanka Italije, ki je v welnesu hotela izkoristila odsotnost osebja in odtujila 13 različnih krem. Odtujene kreme so bile zasežene, zoper osumljenko bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje
policijski inšpektor I