Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 2. 3. 2011


Vozila pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so dne 23.2.2011, v večernem času, na Sotelski cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Voznik se ni oziral na znake policistov in je odpeljal naprej proti Rajnkovcu. Policisti so zapeljali za njim, pri čemer jim je voznika uspelo ustaviti šele na mejnem prehodu v Rajnkovcu, kjer je voznik zaradi spuščenih zapornic moral ustaviti. V postopku so policisti ugotovili, da voznik, 41 letni državljan hrvaške, kaže očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal 0,95 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odredili pridržanje do streznitve, naslednje jutro pa so ga privedli k dežurni sodnici za prekrške.

1.3.2011, ob 6.00 uri, so policisti v Sp. Negonju ustavili 38 letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Pri preizkusu z alkotestom je rezultat pokazal 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Poleg vožnje pod vplivom alkohola so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Večkratnemu kršitelju zasegli vozilo

23.2.2011 so policisti PP Rogaška Slatina v centru Rogaške Slatine kontrolirali 38 letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da vozi vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je bilo ugotovljeno, da je že v preteklosti storil več hujših cestno prometnih prekrškov, so mu policisti zasegli vozilo. Vozilo je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper voznika predano na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Vlom v center ponovne uporabe

28.2.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je bilo čez noč vlomljeno v šotor in delavnico centra ponovne uporabe v Tuncovcu. Neznani storilec je v šotor vstopil tako, da je prerezal platno, medtem ko je s silo vlomil v priročno delavnico. V centru očitno ni našel nič uporabnega, saj ni ničesar odtujil. Z vlomom je povzročil škodo za cca. 150 EUR. O storilcu dejanja policisti še zbirajo obvestila, nato pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I