Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 16. 3. 2011


Prehitro čez naselje

Policisti PP Rogaška Slatina so dne 9.3.2011, v dopoldanskem času, opravljali nadzor hitrosti v naselju Rogatec. Pri tem so vozniku, državljanu R Hrvaške, izmerili hitrost 86 km/h, kar pomeni da je za 36 km/h prekoračil hitrost v naselju. Policisti so tujca z obdolžilnim predlogom privedli v postopek dežurnemu sodišču, kjer mu je bila izrečena globa v višini 1.000 EUR.

Vlom v poslovni center Sonce

V noči iz 13.3.2011, na 14.3.2011, je neznanec vlomil v objekt poslovnega centa Sonce v Rogaški Slatini. Ko je vstopil v center, se je lotil izložbe trafike 3dva, kjer je razbil steklo. V istem trenutku je do poslovnega centra prišel varnostnik, ki je bil na rednem obhodu varovanih objektov. Zaradi prihoda varnostnika se je neznanec podal v beg in na drugi strani poslovnega centra razbil steklo na vhodnih vratih ter si tako omogočil beg iz objekta. Iz objekta neznanec ni uspel ničesar odtujiti, policisti pa o dejanju še zbirajo obvestila.

Požar v gozdu

10.3.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o požaru na travniku in gozdu v Logu. Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Dobovec in Rogatec. Policisti so pri ogledu kraja dogodka ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kurjenja trave v bližini gozda, saj se je ogenj s trave razširil v gozd. V gozdu je ogenj zajel podrast in listje, večjo materialno škodo pa je preprečilo pravočasno posredovanje gasilcev. Zaradi nepravilnega kurjenja v bližini gozda bodo policisti kršitelju izrekli globo po Zakonu o gozdovih.

Vlom v vozilo in poskus odtujitve

V noči iz 10.3.2011, na 11.3.2011, je bilo v Rogaški Slatini vlomljeno v osebni avtomobil znamke Volkswagen Passat. Storilec je poskušal vozilo spraviti v pogon, a mu to ni uspelo. Prav tako je poskušal iz vozila odtujiti sovoznikovo zračno blazino, vendar je uspel odtrgati le pokrov na armaturni plošči, medtem ko zračne blazine ni uspel odtujiti. Z dejanjem je lastnico vozila oškodoval za cca 1000 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, nato pa bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo Celje.

Poškodovanje oken

12.3.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o poškodovanju oken na stanovanjski hiši v Cerovcu pod Bočem. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v noči iz 11.3.2011, na 12.3.2011, prišel do navedene stanovanjske hiše in z kamni razbil steklo in poškodoval rolete na štirih oknih. O storilcu policisti še zbirajo obvestila, nato bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo Celje.


Pridržani voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so dne 11.3.2011, v popoldanskem času, ustavili 46 letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa. Zoper kršitelja bo podan tudi obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje
policijski inšpektor I