Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

27. 3.: Delegatski aplavz na nepravem mestu


V občini Šmarje pri Jelšah še vedno odmeva razprava Stanka Gobca, delegata iz krajevne skupnosti Mestinje na zadnjem zasedanju zborov šmarske občinske skupščine. Delegat, vodja delegacije iz omenjene krajevne skupnosti, je v prvem delu svoje razprave govoril o pomembnosti izobraževanja in štipendiranja v občini, potem pa je enostransko, neargumentirano in površno ocenil delo vodstva občinske konference ZSMS Šmarje pri Jelšah.
Kritiziral je zlasti oceno predsedstva o družbenopolitični aktivnosti kandidatov za štipendijo iz Titovega sklada ter delo najodgovornejših posameznikov v vodstvu občinske konference mladih.

Predsedstvo ZSMS je v odgovoru zahtevalo odgovornost omenjenega delegata, če je na skupščini razpravljal brez stališča svoje baze in da skupščina ni mesto za uresničevanje interesov posameznika, saj gre za očeta kandidatke, ki ni prejela štipendije iz Titovega sklada.

Razpravi delegata iz Mestinja so ostali delegati zaploskali, kar odpira druga, širša vprašanja. Prav čudno je, da na delegatovo razpravo in delegatski aplavz ni nihče od predsedujočih na zasedanju skupščine reagiral, kaj pojasnil.

Novi tednik, 27. 3. 1986