Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 2. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 1. do 7. 2. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 13
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 92
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

1. 2.: PONOVNO DRUŽINSKI SPOR
V dobro znani družini je prišlo do spora med generacijami. Oče svojemu sinu ni dovolil prodaje parcele, ki mu jo je nekoč dal, nato pa si je premislil. Sin svoji hčeri ni dovolil vzeti iz hiše osebnih stvari, ko se je od njega odselila. Mati je isti hčeri grozila, da jo bo zlasala, hči pa je staršema povedala, da bo o načinu poslovanju družinskega podjetja obvestila davčno inšpekcijo. Ko je oče izgubil živce in je pričel svojo hči pretepati, je slednja poklicala policijo in zgodba se je trenutno zaključila. Seveda bo zadeva odstopljena na sodišče, kamor pa so akterji že vajeni hoditi.

ŠE EDEN BREZ NADZORA
Tokrat se je ponovila zgodba v okolici Šentjurja, kjer so očetu – kršitelju popustili živci. Pričel je razgrajati in razbijati vse, kar mu je prišlo pod roke, prav tako je pretepal tudi ženo in hčerko. Nasilnež je bil odpeljan v Vojnik na zdravljenje, prav tako pa mu bo za nekaj časa onemogočena vrnitev domov. Zadeva bo dobila epilog na sodišču.

PROMETNA NESREČA NA PONIKVI
V nočnem času je bil dežurni policist OKC obveščen, da se je v okolici Šentjurja pripetila PN, da je povzročitelj zbežal, udeleženec je telesno poškodovan, vozilo udeleženca pa gori. Na kraj je odšla patrulja PP Šentjur, ki je ugotovila, da je povzročitelj dejansko pobegnil s kraja PN, vendar se je na kraju podpisal, saj je avtogram »registrsko tablico« na kraju pozabil, vendar istega dne ni bil izsleden.

Naslednji dan je povzročitelj nesreče, ki je s kraja pobegnil, prijavil, da mu je nekdo izvršil tatvino vozila in povzročil nesrečo. Čeprav so ga policisti opozorili na posledice krive ovadbe, je možakar še kar trdil, da ni on vozil vozila v času nesreče. Policisti, ki so opravljali ogled kraja prometne nesreče, pa so že na kraju zbrali zadosti sledi in dokazov o tem, da je prav on vozil svoje vozilo. Zaradi krive ovadbe in zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči, si je prislužil kazensko, zaradi prekrška izsiljevanja prednosti, pa se bo kršitelj zagovarjal pri sodniku za prekrške.

3. 2.: VLOMILI, VENDAR NISO NIČ NAŠLI
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da je NN storilec s silo telesa vlomil skozi stranska vrata v kulturni objekt v Šentjurju. Storilec/ci so pregledali notranjost vendar, ker ni bilo razen »kulture« kaj odnesti, so objekt zapustili v neznani smeri, za seboj pa pustili poškodovana vrata.

4. 2.: RAZBILI STEKLO
Okoli 4.00 ure zjutraj (sobota) je neznani storilec razbil steklo na znanem lokalu v Šentjurju. S kraja je odšel še pred prihodom varnostne službe (sprožitev alarma) in policije. Kljub pregledu okolice, storilca policista nista izsledila.

5. 2.: NEREGISTRIRANO VOZILO Z ODTUJENIMI RT
Krajane Šentjurja je oviralo vozilo, ki ga je tam parkiral domačin. Policisti so ugotovili, čigavo je vozilo, prav tako pa so po evidencah pridobili podatek, da vozilo ni registrirano, na vozilu pa so nameščene ukradene registrske tablice, ki so bile odtujene pred 12 leti. Lastnik bo moral pojasniti izvor, prav tako pa tudi zgodovino oziroma dosje odtujenih predmetov.

6. 2.: TATVINA ZLATNINE IZ HIŠE
Policiste PP Šentjur je obvestil oškodovanec iz okolice Šentjurja, da mu je neznani storilec v času od decembra 2010 do tega dne izvršil tatvino več zlatih predmetov (nakita) iz stanovanjske hiše. Točnega časa tatvine oškodovanec ni znal navesti, je pa zlatnino nazadnje videl v decembru 2010. NN storilec je verjetno izkoristil kratkotrajno odsotnost oškodovanca in vstopil v hišo v času, ko je bil oškodovanec doma, saj v stanovanjski objekt ni bilo vlomljeno. Policisti že zbirajo obvestila o tem dejanju in storilcu.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP