Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 2. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 14. do 21. 2. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 52
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

UKRADEL ZASTAVO
Nepridiprav je v roku zadnjega tedna s kipa skladatelja Ipavca v Šentjurju ukradel slovensko zastavo. Če bo storilec najden bo zoper njega podana kazenska ovadba.

SPOR MED MATERO IN HČERKO
Na policijsko postajo je dne 14. 2. prišla občanka in povedala, da je prišlo prejšnjega večera do pretepa med njo in hčerko. Sprli sta se zaradi klicev z mobilnega telefona, saj se ena telefonirala na račun druge. Kršiteljica bo morala poravnati globo, ki ji je bila izrečena s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA
Na valentinovo je v Vezovju prišlo do trčenja med traktorjem in osebnim avtomobilom. Nesrečo je povzročil voznik avtomobila, ker je vozil po levi. Na srečo ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNA NESREČA
Dne 15. 2. dopoldan se je v križišču glavne ceste pri avtobusni postaji pripetila prometna nesreča med dvema avtomobiloma. Nesrečo je povzročila voznica, ki je izsilila prednost vozniku. Pri nesreči sta se oba voznika lahko telesno poškodovala. Povzročiteljica se bo za povzročeno nesrečo zagovarjala na sodišču.

POSKUS TATVINE GOZDARSKIH KLEŠČ
Dne 16. 2. so v nočnem času v Šentjurju s parkiranega tovornega vozila poizkušali odtujiti gozdarske klešče za nalaganje hlodovine. Klešče so že demontirali, nato pa so jih pustili na kraju. Očitno jih je kdo presenetil, ali pa so bile klešče za storilce pretežke.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamenem se je dne 16. 2. okoli 15.20 zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Povzročitelj je s kraja prometne nesreče pobegnil z osebnim avtomobilom temne barve neznane znamke in tipa. Policisti za voznikom še poizvedujejo.

POŠKODOVANI V PROMETNI NESREČI
Istega dne se je ob 19.40 uri na obvoznici v Šentjurju pripetila prometna nesreča II. kategorije v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila – za posipanje cest. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil tudi pod vplivom alkohola.

TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Dne 18. 2. je oškodovanec iz Dramelj ugotovil, da mu je neznanec odtujil štirikolesnik, ki ga je imel parkiranega pod gospodarskem poslopjem. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2000 €.

GROZIL PARNTERKI Z SMRTJO IN ZAŽIGOM HIŠE
Dne 18. 2. je bilo dovolj vseh groženj oškodovanki iz okolice Planine pri Sevnici, ki ji je partner neprestano grozil, da jo bo ubil, hišo pa zažgal. Pred dnevi jo je tudi fizično napadel in jo poškodoval. Policisti so nasilneža nemudoma odstranili od doma in mu izrekli prepoved približevanja oškodovanki.

TATVINA ŽELEZNIH PROFILOV
V Goričico so se s tovornim vozilom pripeljali neznanci, ki so naložili in odpeljalo večji, in tudi težji kos železa – u profil. Z dejanjem so lastnika oškodovali za 200 €.

PROMETNI NESREČI S POBEGOM
Dne 18. 2. se je okoli 11.15 ure na parkirišču hotela v Šentjurju pripetila prometna nesreča, kjer je povzročitelj po trčenju odpeljal s kraja. Kmalu po trčenju je bil izsleden. Prejel je plačilni nalog za plačilo globe.

Okoli 19.00 ure se je v Dolgi gori pripetila prometna nesreča, kjer je povzročitelj prav tako zbežal. Policisti iščejo osebni avtomobil rdeče barve. Če karkoli veste o tej prometni nesreči, pokličite na 113 oz. na policijsko postajo.

NAPAD NA POLICISTE
Dne 19. 2. je v jutranjih urah eden od oškodovancev oziroma poškodovani v pretepu poklical policijo v gostišče v bližini Ponikve. Ob prihodu policistov na kraj ni o pretepu nihče vedeli ničesar.
Nato je eden od gostov pogrešal zabavo in se je želel pretepati s policisti. Po izvedenem napadu na policiste je bil obvladan, vklenjen in pridržan.
Policisti so tudi ugotovili, kaj se je v gostišču dogajalo pred našim prihodom. Udeleženci bodo prejeli plačilne naloge za plačilo globe, prav tako tudi lastnik lokala.

DRUŽINSKI SPOR
V večernem času je dne 19. 2. prišlo v družini pod Kalobjem do prepirov. Zet je bil pod vplivom alkohola, tašča ni bila v kaj boljšem stanju, žrtev pa je bila hči oziroma žena, ki jo je mož zlasal, nato pa odšel k prijatelju. Ko se je vrnil domov, mu tašča ni dovolila vstopiti. V vsesplošnem prerekanju so policisti zaznali elemente kršitve javnega reda in miru in so kršitelju izrekli globo s plačilnim nalogom. O dogajanju v družini bo obveščen tudi center za socialno delo.

PRETEP MED ZNANCI

Dne 20. 2. so bili policisti obveščeni, da je medicinsko osebje oskrbelo občana, ki ga je ponoči na Planini pri Sevnici pretepel znanec. Poškodovani je bil napoten v bolnišnico Celje, kjer so ga tudi obdržali na opazovanju.

TATVINA DENARNICE V GOSTINSKEM LOKALU
Na policijsko postajo je 20. 2. prišel občan in povedal, da so njegovi hčeri pred nekaj dnevi v gostinskem lokalu v Šentjurju odtujili denarnico. V denarnici so bili osebni dokumenti.

TATVINA BETONSKIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini betonskih plošč pri igrišču v Grobelnem. Kdo je novi lastnik betonskih plošč, policisti zaenkrat še ne vedo.

TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Na policijski postaji je občanka 21. 2. naznanila tatvino kolesa z motorjem, last njenega mladoletnega sina.

OPOZORILO
V zadnjem času policisti opažajo, da se je povečalo število oseb – tujcev, ki po našem območju prodajajo razno blago sumljivega porekla in kvalitete. Po zbranih informacijah so navedene osebe v velikih primerih tudi storilci raznih kaznivih dejanj. Sumljiva obnašanja naj občani naznanijo.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP