Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 2. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 25. do 31. 1. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 53
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3


TATVINA ROČNEGA ORODJA

Neznani storilec je dne 25. 1. v nočnem času prišel do skladiščne ute v okolici Dramelj, kjer je z vrat odstranil obešanko, nato pa iz notranjosti izvršil tatvino priročnega orodja v vrednosti za okoli 500 EUR. Policisti že zbirajo obvestila o storilcu tega dejanja.

VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA Z UKRADENIMI TABLICAMI
Patrulja je dne 26. 1. v večernem času v okolici Šentjurja kontrolirala voznika osebnega avta. Ugotovljeno, je bilo da je vozil neregistriran osebni avtomobil in to brez vozniškega dovoljenja. Za nameček je imel na avtu nameščene še ukradene registrske tablice. Seveda je bil primerno nagrajen z visokim zneskom na plačilnem nalogu.

NI PLAČAL NAJEMNINE, NATO PA ŠE GROZIL
Najemojemalec ni plačeval najemnine za stanovanje tako dolgo, da mu je lastnik stanovanja odklopil elektriko. To najemnika ni pripravilo do plačila, temveč do groženj, tako da je lastnik podal ovadbo zoper njega. Svoje pojmovanje najema stanovanja brez plačila bo najemojemalec lahko pojasnil na sodišču.

ŽE POPOLDAN NAPIHAL
Voznika osebnega avta doma je popoldan dne 27. 1. v Dramljah presenetila policijska patrulja. Da ni pričakoval policije kaže rezultat alkotesta, saj je napihal kar 0,93 mg/l. Kam bi nadaljeval svojo pot, mu ni bilo potrebno razmišljati, saj so ga policisti pospremili na popoldanski počitek v prostore za pridržanje.

TATVINA LAHKEGA PRIKLOPNIKA
Policisti PP Šentjur so dne 28. 1. prejeli prijavo tatvine lahkega priklopnika z nameščeno tretjo reg. tablico CE RP-412 z dvorišča stanovanjske hiše lastnika priklopnika. NN storilec je lahki priklopnik odpeljal neznano kam. Policisti preiskujejo vse sledi.

PIJAN ZA VOLAN
Policisti PP Šentjur so v zgodnjih jutranjih urah v soboto dne 29. 1. (ob 00.50 uri) ustavili voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravil je preizkus z alkotestom, katerega rezultat je bil 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za nagrado je dobil 6-12 ur apartmaja na PP Šmarje.

ŠE BOLJ PIJAN
Istega dne je ob 4.30 uri patrulja PP Šentjur v centru mesta kontrolirala voznika OA, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravil je preizkus z alkotestom, katerega rezultat je bil 1,07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Prenočil je v apartmajih PP Sl. Konjice.

UKRADLI SO MU 500 EVROV
K oškodovancu so dne 29. 1. 2011 prišli trije moški, ki so kupovali osebni avtomobil, ki ga je oškodovanec prodajal. Nekaj časa so se dogovarjali v hiši, nato pa sta 2 kupca z oškodovancem odšla pred hišo, tretji pa je ostal v hiši. Vozila niso kupili. Ko so se odpeljali, je odšel oškodovanec v hišo in ugotovil, da mu je NN odtujil 500 evrov. Najverjetneje oseba, ki je ostala v hiši, medtem ko so bili ostali pri ogledu vozila.

NAPADLA GA JE ŽEJA
Policisti PP Šentjur so v zgodnjih jutranjih urah dne 30. 1. 2011 v Šentjurju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil že na videz močno pod vplivom alkohola. Voznik je opravil preizkus z alkotestom, rezultat preizkusa pa je pokazal 1,42 mg/l alkohola v izdihanem zraku (po starem 3 promile). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, preostanek noči in jutro pa je preživel v sobici na PP Slovenske Konjice, kjer je imel čas za razmislek in streznitev.

TATVINA OKRASNIH POKROVOV NA PLANINI
V noči na 30. 1. 2011 je neznanec na Planini pri Sevnici iz osebnega avtomobila odtujil štiri neoriginalne okrasne pokrove za kolesa. Kdo je dejanje storil, za enkrat še ni znano, je pa bilo tokrat prvič, da so bili odtujeni univerzalni okrasni pokrovi.

TRČIL V ŠTIRI PARKIRANA VOZILA
Istega dne se je okoli 15.00 ure v okolici Šentjurja pripetila prometna nesreča, kjer je objestni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v štiri parkirana vozila in jih poškodoval, sam pa z vozilom obstal daleč od kraja trčenja.

PROMETNA NESREČA V CENTRU ŠENTJURJA
V jutranjih urah dne 31. 1. se je v centru Šentjurja pripetila prometna nesreča z materialno škodo, povzročitelj pa po trčenju ni kazal znakov življenja. Na kraj so prihiteli reševalci, ki so voznika oživljali. Najprej jim je to uspelo, vendar je moški na poti v bolnišnico umrl. Ugotovljeno je bilo, da je umrl zaradi odpovedi srca.

HČI JO PONOVNO NAPADA
Istega dne so policisti ponovno izvedli intervencijo v okolici Šentjurja, kjer je hči napadala svojo mamo. Ob prihodu na kraj je objestno dekle odšlo neznano kam. Zaradi večkratnega nasilniškega vedenja bodo policisti zoper njo podali kazensko ovadbo.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP