Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 2. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 8. do 14. 2. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 4
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 33
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 45
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1


TRAVNIŠKI POŽAR

Policisti so bili dopoldan 8. 2. obveščeni o požaru v Dobrini. Ugotovili so, da je občan kuril suho travo na travniku. Ogenj se je nato pričel siriti, tako da ga občani ni več mogel nadzorovati. Gasilci, ki so prišli na kraj, so požar še pravočasno pogasili, tako da ni nastala večja škoda. Občan, ki je kuril, pa se bo za prekršek zagovarjal pri pristojnem prekrškovnem organu.

ZASEŽEN AVTOMOBIL
Istega dne zvečer je patrulja kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da voznik vozi neregistriran osebni avtomobil, na katerega je povrhu vsega namestil tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ko je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo še pod vplivom alkohola. Prislužil si je zajeten plačilni nalog za plačilo globe. Ker je že večkrat storil hujši cestnoprometni prekršek, so mu odvzeli še avto. O usodi avta bo odločalo sodišče.

POŠKODOVAL IGRALA
V času praznika je neznanec očitno imel preveč časa in energije in se je odločil, da bo uničeval otroška igrala pri vrtcu v Šentjurju. Pri tem je prerezal vrvi na igralih, nato pa izpulil še manjše lipovo drevo. Zakaj so ga predmeti motili, je znano samo storilcu, ki ga policisti še iščejo.

TATVINA IZ BAGRA
V času od 7. do 9. 2. je neznanec vlomil v bager, ki je bil parkiran na delovišču na Žegru. Iz bagra je neznanec odtujil več priročnega orodja in gorivo, s čemer je lastnika oškodoval za okoli 900 €. Kdo je nepridiprav, policisti še poizvedujejo.

ZASEŽENO OROŽJE
Dne 9. 2. so policisti po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo pri krajanu pod Kalobjem. Zasegli so mu dve puški, več nabojev in smodnik. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
V večernih urah istega dne je voznik audija obračal pred gostiščem v Šentjurju. Zaradi velikosti avtomobila je trčil v drugo vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili na domu. Zaradi storjenih prekrškov mu izdan plačilni nalog za plačilo globe.

TATVINA AKUMULATORJEV IZ SEMAFORJA
Nepridiprav je v noči s petka na soboto 12. 2. odtujil akumulatorja iz semaforjev v Košnici, s katerima je bil urejen izmenični promet zaradi sanacije ceste. Storilec se očitno požvižga tudi na varnost prometa. Policija intenzivno izvaja ukrepe za izsleditev storilca in bo zoper njega po izsleditvi podana kazenska ovadba na sodišče.

Neznanec, verjetno isti, je bil na delu ponovno v noči na ponedeljek 14. 2., ko je gradbišču na odtujil še dva akumulatorja in lastnika oškodoval za okoli 600 €.

PSA LOVILA DIVJAD
Dopoldan dne 13. 2. je lovski čuvaj obvestil, da sta psa v okolici Šentjurja preganjala srno, ki sta jo ujela in umorila. Policisti so psa locirali in poskrbeli, da ju je delavec zavetišča prijel in odpeljal v zavetišče. Lastnik psa se bo za kršitev zagovarjal pri pristojnem prekrškovnem organu.

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU
Popoldan dne 13. 2. je prišlo do prometne nesreče v Šentjurju, in sicer pri odcepu za Hruševec. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP