Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 2. 2011


Raziskali tatvino vozila

5.2.2011, nekaj po polnoči, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški Slatini skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Cady, ki je bilo noč pred tem ukradeno v Štorah. Voznik ukradenega vozila na znak policistov ni ustavil, temveč se je odpeljal naprej. Policisti so vozilo kmalu izsledili, prav tako pa so v bližini vozila prijeli tudi 22 letnega domačina, ki je osumljen tatvine vozila. Vozilo je bilo zaseženo in bo vrnjeno lastniku. Zoper 22 letnika so policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku, saj so ugotovili, da ima na vesti še več različnih premoženjskih kaznivih dejanj (tatvine, goljufije, ponarejanje listin). Za vsa dejanja so policisti zbrali obvestila in bodo zoper osumljenega podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Celju.  

Tatvina delov z mini – bagra

V noči iz 1. na 2.2.2011 je neznani storilec v Podplatu z mini bagra odtujil akumulator, večjo količino nafte iz rezervoarja bagra, ter nekaj ostalih mehanskih delov. Z dejanjem je lastnika oškodoval za cca. 550 EUR.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

3.2.2011, v dopoldanskem času, je na Pečici prišlo do prometne nesreče med osebni avtomobilom in avtobusom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega avtomobila, ki je zapeljala na nasprotni vozni pas in tam trčila v avtobus. V prometni nesreči se je voznica osebnega avtomobila poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico. Zoper povzročiteljico bodo policisti PP Rogaška Slatina podali obdolžilni predlog na sodišče.

Pridržan zaradi vožnje pod vplivom alkohola

3.2.2011, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 30 letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče Šmarje pri Jelšah.

Razgrajal po lokalih

6.2.2011, v dopoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da 53 letni moški, ki je vidno alkoholiziran, razgraja pri točilnem pultu enega izmed hotelov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil kršitelj nezadovoljen, ker mu natakar zaradi vidnih znakov alkoholiziranosti ni hotel postreči s pijačo. Zaradi kršitve je bila moškemu izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Istega dne, v popoldanskem času, so bili policisti ponovno obveščeni, da isti moški razgraja in se nedostojno vede na promenadi v Rogaški Slatini. Pri tem je zmerjal mimoidoče, na ukaze policistov pa s kršitvami ni prenehal. Zaradi tega so policisti zoper njega odredili pridržanje do streznitve, prav tako so mu izrekli še eno globo.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I