Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 23. 2. 2011


Kršitev javnega reda

Policisti PP Rogaška Slatina so bil 16.2.2011, v nočnem času, obveščeni, da 38-letni moški v večstanovanjski hiši v okolici Rogaške Slatine vpije in kriči, ter s tem moti nočni počitek. Policisti so odšli na kraj in kršitelju izrekli globo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Zasegli vozilo večkratnemu kršitelju CPP

17.2.2011 so policisti v Rogaški Slatini večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli osebni avtomobil. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Izrekli prepoved približevanja

17.2.2011, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina posredovali v okolici Rogaške Slatine, ker je 31-letnik doma razgrajal. V postopku so policisti ugotovili, da je bil moški nasilen do domačih, jih zmerjal in pretepal. Ker se kršitelj kljub ukazom policistov ni hotel umiriti, so zoper njega odredili pridržanje, mu spisali globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, ter izrekli prepoved približevanja. V nadaljevanju zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno, da je 31-letnik osumljen tudi kaznivega dejanja Nasilja v družini po 191 čl. KZ RS, saj je v zadnjem času večkrat izvajal nasilje nad domačimi.  Izrečeni ukrep prepovedi približevanja je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Celje po preučitvi potrdil in podaljšal. Zoper 31-letnika bo podana še kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Celje.

Tatvina kardanske gredi   

19.2.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini kardanske gredi s prikolice v Topolah. Neznani storilec je kardansko gred s prikolice odtujil v času od 16.2. do 19.2.2011, ter jo odnesel neznano kam. Z dejanjem je lastnika oškodoval za cca. 300 EUR.

Razgrajal in se ni hotel umiriti

19.2.2011, ob 22.00 uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so odšli na kraj in pri tem ugotovili, da se je 33- letnik, ki je bil močno vinjen v lokalu nedostojno vedel. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo in ga napotili iz lokala. Po odhodu policistov se je kršitelj v lokal vrnil in nadaljeval s kršitvijo. Pri ponovnem posredovanju so policisti kršitelju odredili pridržanje po Zakonu o prekrških.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I