Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 16. 2. 2011


Raziskali tatvine iz hotelskih sob

V začetku februarja 2011, v večernem času, sta policista PP Rogaška Slatina opravljala kontrolo okolice hotelov v Rogaški Slatini, saj so gostje teh hotelov v zadnjem času prijavili več tatvin denarja iz hotelskih sob. Pri tem sta policista opazila mlajšega moškega, ki je po oblačilih in postavi ustrezal opisu osumljenca tatvin. Pristopila sta do njega in se predstavila, ter od njega zahtevala osebne dokumente za identifikacijo. Moški se je takrat sunkovito obrnil in stekel stran. Policista sta stekla za njim in ga kmalu ujela. Ugotovljeno je bilo, da gre za 33 letnika, doma iz Celja, ki je pred časom služboval v enem izmed hotelov. Ob prijetju so policisti opravili tudi varnostni pregled moškega in pri tem pri njemu našli šop ključev hotelskih sob. Ključi so mu bili zaseženi in naknadno je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je 33 letnik osumljen storitve petih tatvin denarja iz hotelskih sob, pri čemer je gostom odtujil med 550 in 10.000 EUR gotovine. Skupno je v teh petih primerih gostom odtujil 13.720 EUR. Za dve tatvini, ki sta bili storjeni na enak način, odtujena pa je bila gotovina v skupni višini 7.800 EUR, policisti še zbirajo obvestila.

Prometna nesreča

9.2.2011 je prišlo v Sp. Sečovem do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik neregistriranega motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika motornega kolesa. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Pridržana zaradi vožnje pod vplivom alkohola

10.2.2011  so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 51 letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče Šmarje pri Jelšah.

12.2.2011 so policisti PP Rogaška Slatina kontrolirali 22 letnega voznika osebnega avtomobila. Navedenemu so odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je imel v času vožnje 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče Šmarje pri Jelšah.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I