Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 1. 2. 2011


Prometna nesreča s pobegom

30.1.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila v Rogatcu. V nesreči je prišlo do manjšega trka med vozilom oškodovanke in vozilom pobeglega voznika. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili, da je pobegli voznik 36 letni domačin. Policisti so mu izrekli globo zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega.

Poškodovani v prometnih nesrečah

26.1.2011 je na relaciji Podplat – Pečica pri odcepu za Gabernik prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik kolesa z motorjem. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila. V nesreči se je voznik kolesa z motorjem lažje telesno poškodoval. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

30.1.2011, v večernem času, je na Florjanskem mostu prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima voziloma. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 28-letnega voznika, ki se je pri nesreči lažje telesno poškodoval. Prav tako sta se lažje telesno poškodovala tudi voznik in sopotnik v drugem vozilu. Vsi poškodovani so zdravniško pomoč iskali sami. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarje pri Jelšah.

Prepoved približevanja

26.1.2011, v večernem času, je prišlo do fizičnega obračunavanja v družini iz okolice Rogaške Slatine. Pri tem je 22 letni kršitelj fizično obračunaval s svojo sestro in materjo. Policisti so kršitelja pridržali na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini po 191. čl. KZ RS-1. Kršitelju so policisti izrekli tudi prepoved približevanja.

Nezakonito bival

26.1.2011 so policisti PP Rogaška Slatina na območju Rogatca opravljali nadzor zakonitosti bivanja tujcev v R Sloveniji. Pri tem so kontrolirali državljana Srbije, ki je v državo vstopil kot turist, policisti pa so ugotovili, da v Sloveniji opravlja dela. Zaradi nezakonitega bivanja je bila tujcu izrečena globa po Zakonu o tujcih, ter je bil odstranjen iz države. Prav tako bo globa izrečena delodajalcu, pri kateremu je tujec delo opravljal, saj mu je s tem omogočil nezakonito bivanje. Hkrati s tem bodo policisti o zadevi obvestili tudi Inšpektorat za delo RS.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I