Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Magičnost gibanja – predstavitvena delavnica energijskih in meditacijskih tehnik (video)


Minuli konec tedna je v Bistrici ob Sotli potekala predstavitvena delavnica “Magičnost gibanja”, katere poudarek in namen je prebujanje in krepitev življenjske energije, notranje moči in kreativnih sposobnosti s pomočjo energijskih in meditacijskih tehnik. Delavnico je vodila Marjana Florjan, ki je s seboj pripeljala tudi kolegice in kolege iz Celja in nekaterih mest, kjer skupina deluje.

Skupina Magičnost gibanja je nastala kot produkt vizije izvajanja in širjenja znanja o starodavnih veščinah samozdravljenja. Delavnice, tečaje, terapije, predstavitve in predavanja redno izvaja po vseh večjih krajih v Sloveniji tistim, ki si želijo osebne in duhovne spremembe. Z energijskimi tehnikami prebujajo v človeku speči energijski potencial, ki ki je pogoj za radost, srečo, zdravje in ljubezen. Učenje in izvajanje različnih samozdravilnih tehnik pomaga k učinkovitem dvigu energije, ozaveščanju in ozdravljenju.

Predstavitvene delavnice se je udeležilo lepo število domačinov
Predstavitvene delavnice se je udeležilo lepo število domačinov

Na njihovi spletni strani je namen gibanja opisan takole: “Namera ali sila namena je osnovna kreativna sila vesolja. Vsi, brez izjeme, jo uporabljamo. Kako jo kdo uporablja pa je druga pesem. Človek mora spoznati svoj namen in sprejeti odgovornost za svoje življenje. Dokler tega ne stori, ne ve ne kaj je namen, ne kaj lahko vse stori zase in druge. Ljudje brez jasne namere neprestano visijo na drugih in čakajo, da jih bodo drugi usmerjali”. Poučujejo starodavne energijske in meditacijske tehnike iz celega sveta: indijanske magične kretnje, rekapitulacijo, osnovne tehnike, Gong Fu in karate tehnike za moč, vztrajnost, obvladovanje jeze, strahu, Tai Chi, dihalne tehnike (rebirthinh, dihanje po čakrah,…). Svoje znanje podajajo prek vodenih individualnih in skupinskih delavnic, predstavitev tehnik po Sloveniji, organizirajo seminarje, tečaje sprostitvenih tehnik za zaposlene, izvajajo terapije zdravljenja in delavnice za otroke. 

Udeleženci med izvajanjem ene od številnih vaj
Udeleženci med izvajanjem ene od številnih vaj

Zanimanje za redno vadbo in učenje v Bistrici ob Sotli je bilo veliko. Udeleženci predstavitvene delavnice so praktično preizkusili energijske in meditacijske tehnike, ki so jih demonstrirali člani skupine Magičnost gibanja. Vabimo vas, da v spodnjem video prispevku prisluhnete vodji predstavitvene delavnice Marjani Florjan, ki smo jo povprašali o nastanku skupine ter namenu izvajanja energijskih in meditacijskih tehnik.

 
v/t/f: eH