Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 1. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 28. 12. 2010 do 3. 1. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 3
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 37
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

 

 

POBEGNIL S KRAJA PROMETNE NESREČE
Na relaciji Ostrožno-Dolga Gora se je 28. 12. 2010 pripetila prometna nesreča s pobegom. S kraja je odpeljal osebni avtomobil rdeče barve. Vozilo je poškodovano po levem boku na katerem se nahajajo sledi črne barve. Policisti o pobeglem vozniku še poizvedujejo.

PONOVNO POBEG S KRAJA NESREČE
Istega dne je voznica vozila avtomobil na relaciji Šentjur-Kalobje. Zaradi drugega vozila, ki je vozilo po sredini vozišča, se je morala umikati. Pri tem je zapeljala s ceste in poškodovala vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je bilo vozilo, ki je pripeljalo po njeni strani, najverjetneje golf (malo starejši) bele barve. Tudi o tem pobeglem vozniku policisti še poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA Z VEČ VOZILI
V Stopčah se je istega dne pripetila prometna nesreča z udeležbo treh vozil. Do nesreče je prišlo, ker je povzročitelj iz neznanega razloga zapeljal na levo. V prometni nesreči so bili trije udeleženci lažje telesno poškodovani. Povzročitelj se bo moral zagovarjati na sodišču.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Zjutraj, dne 29. 12. 2010, je voznica osebnega avtomobila izsilila prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil po prednostni cesti v Šentjurju. Med njima je zaradi tega prišlo do trčenja v katerem se v sreči ni nihče telesno poškodoval. Očitno je, da alkohol in volan ne gresta skupaj, saj je alkotest pri povzročiteljici pokazal preko dovoljenje mere alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bila nadaljnja vožnja prepovedana, začasno ji je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje. Kazen pa ji bo določilo sodišče.

PRIDRŽAN VOZNIK
Patrulja je dne 30. 12. 2010 nadzirala voznika osebnega avta in mu odredila alkotest. Ta je pokazal krepko preko dovoljenje mere dovoljenega alkohola v izdihanem zraku. Bil je pridržan, kazen pa bo dobil na sodišču.

VLOM V POČITNIŠKI OBJEKT
Dne 2. 1. 2011 je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času od začetka decembra 2010 vlomil v vikend hiško v Vezovju, ki je last našega državljana, ki živi v tujini. Na kraju samem je bilo ugotovljeno, da je storilec pregledal notranjost, vendar ni bilo opaziti, da bi kaj odtujil.

ZASEŽENO VOZILO
Policistom znani kršitelj cestnih predpisov je na bencinskem servisu Petrol v Šentjurju dne 2. 1. 2010 natočil 20 litrov goriva, ki ga ni imel namena plačati, saj pri sebi ni imel denarja. Da bi njegov namen plačila razumeli tudi na bencinskem servisu, je tam zaposlenim kazal ženine dokumente. O tem so bili obveščeni policisti, ki so na kraju ugotovili, da je voznik večkratni kršitelj cestnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo na kraju zaseženo osebno vozilo, sam pa se bo za prekršek še zagovarjal še na sodišču.

PRANJE VOZILA V RIBNIKU
Na Proseniškem se je istega dne zgodila prometna nesreča, kjer se voznica zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje cestišča z vozilom zapeljala v ribnik. Sreča v nesreči je, da se je voznica pravočasno rešila iz vozila, tako da se je končalo samo s kopanjem avtomobila. Avtomobil je iz ribnika z dvigalom izvlekla vlečna služba. Voznici je bil zaradi prekrška na kraju izdan plačilni nalog za plačilo globe.

PREVRNJENO VOZILO
Ob 9.50 uri dne 3. 1. 2011 je patrulja v kraju Primož naletela na prevrnjeno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo. V nesreči se je voznica lahko telesno poškodovala.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP