Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 26. 1. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 18. do 25. 1. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 35
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 78
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

ZASEGLI PREPOVEDANO DROGO
Policisti PP Šentjur so 18. 1. med rednim delom patruljiranja, izven naselja Dramlje, ob cesti v gozdu opazili parkiran osebni avtomobil. Zaradi sumljivega zadrževanja so policisti opravili kontrolo voznika in vozila. Pri nadzoru osebe in vozila je bila v vozilu najdena prepovedana droga – marihuana v manjšem zavitku. Droga je bila zasežena, zoper kršitelja pa bodo policisti uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Dne 20. 1. so okoli 22.00 ure uri na tržnico prišli mlajši fantje iz okolice Šentjurja in na vsak način hoteli vstopiti v gostinski lokal, kljub temu, da jim je natakarica povedala, da je lokal zaprt. Ker jim je bil vstop onemogočen, so pričeli tolči po vratih in kričati. Pred prihodom policijske patrulje so kraj že zapustili. Zaradi kršitve javnega reda in miru bo vsem izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Dne 21. 1. je v popoldanskem času v pisarne podjetja v Šentjurju prišel občan in želel govoriti z vodjo računovodstva. Ker je dajal videz razburjenosti, mu je ena od uslužbenk dejala, da je navedena oseba odsotna. To ga je tako razjezilo, da je z nogo močno brcnil v vrata pisarne, nato pa je kričal in razgrajal. Policisti, ki so prišli na kraj, so mu izdali posebni plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru.

POZABIL NA SVOJE VOZILO
Dne 22. 1. je na postajo prišel občan iz okolice Šentjurja in prijavil tatvino osebnega avtomobila znamke Renault. Povedal je, da bi mu naj vozilo ukradli že v ponedeljek med 15.00 in 17.00 uro izpred znane trgovine v okolici Šentjurja. Policija je pričela preiskovati prijavljeno tatvino vozila. Naslednjega dne se je na PP zopet zglasil oškodovanec, ki je povedal, da je vozilo pozabil pred eno gostilno, nato pa je bil prepričan, da mu je bilo ukradeno pred drugo gostilno. Ker je njegovo vozilo gostilničarja iz Šentjurja motilo, je poklical lastnika in ga povprašal, če namerava priti kaj po svoje vozilo …

POVOZIL PSA IN NAPIHAL
Policisti PP Šentjur so bili 24. 1. obveščeni, da je občan (prijavitelj) tik pred domom trčil v sosedovega psa, ki je skakal po cesti brez nadzora. Policista sta odšla na kraj in lastniku psa izdala plačilni nalog. Pri postopku s prijaviteljem je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,97 mg/l). Omenjenemu je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje neregistriranega vozila, srečal pa se bo s sodnikom za prekrške zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP