Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 1. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 11. do 17. 1. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 30
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 72
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

OSTAL BREZ MIZE IN KLOPI
Dne 11. 1. 2011 je prebivalec iz okolice Dramelj sporočil, da je mu je nepridiprav v času od 31. 12. 2010 do 11. 1. 2011 v Straži na Gori iz vikenda odtujil dve leseni mizi in štiri lesene klopi. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 400€.

TRČILA V TOVORNO VOZILO
Dne 11. 1. se je pri znani slaščičarni v Šentjurju pripetila prometna nesreča med tovornim vozilom in peško. Peška je šla neposredno ob stavbi in za vogalom trčila v tovorno vozilo, ki se tam po prometnih predpisih ne bi smelo nahajati. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

ODVRGEL ORGANSKE OSTANKE
Policisti so 11. 1. opravili ogled v kamnolomu v Zelencih, kjer je neznanec odvrgel neznane ostanke. Ugotovili so, da je neznanec odvrgel svinjsko drobovino. Za odvržene organske odpadke je poskrbela higienska služba. Storilec se v danem primeru ni zavedal, da lahko postanejo odvrženi organski odpadki vir bolezni, ki se v nekem okolju lahko zelo hitro razširi.

TATVINA VITLA
Preko noči na 13. 1. je neznani storilec v kraju Laze izvršil tatvino vitla znamke Tajfun 4T. Ker se na širšem celjskem območju pojavljajo podobne tatvine, kradejo se tudi drugih kmetijski stroji in priključki, vse lastnike opozarjamo, da kmetijske stroje in priključke primerno zavarujejo, da ne ugotovijo tatvine šele, ko stroj oz. priključek potrebujejo.

TATVINA BARVNIH KOVIN
Neznani storilec je v nočnem času na 14. 1. prišel do skladišča v kraju Rakitovec, kjer je z vhodnih vrat odstranil ključavnico obešanko, nato pa iz notranjosti izvršil tatvino odpadnega bakra in inoxa v skupni teži približno 300 kg. S kraja je storilec zbežal z osebnim avtomobilom rdeče barve.

PREPIR V DRUŽINI
Dne 15. 1. je v družini, kjer že več let vlada alkoholizem, prišlo do ponovnih prepirov. Ker je sin izvajal nasilje nad svojo mamo, je bilo najprej odrejeno pridržanje, nato pa mu je bila izrečena prepoved približevanja. Zaradi dolgotrajnega vpliva alkohola in prividov je bil odpeljan v bolnico v Vojnik, kjer se bodo z njim ukvarjale pristojne službe.

TATVINA SMREK
Oškodovanka je 15. 1. ugotovila, da ji je neznanec v zadnjem času posekal in odtujil 3 dva metra visoke smreke. Smreke je neznanec najverjetneje posekal že v božičnem času.

BREZ ELEKTRIKE
Na Proseniškem je bil , kot že velikokrat, kršen javni red in mir v stanovanjski hiši, kjer se stanovalci ne razumejo. Kršitelj je tokrat prišel domov pijan s kolin. Po verbalnem sporu s sostanovalci jim je izklopil elektriko. Zaradi kršitve javnega reda in miru je prejel plačilni nalog za plačilo globe. Morda bi lahko v zameno za plačilo globe poravnal električno energijo drugim stanovalcem.

POVZROČIL NESREČO IN POBEGNIL
Dne 17. 1. okoli 18.15 ure se je na relaciji Straža na Gori-Dramlje pripetila prometna nesreča. Voznik neznanega vozila temnejše barve ni vozil ob desnem robu, zaradi česar se mu je nasproti vozeči voznik umaknil in s tem preprečil trčenje. Ob tem si je ob ograji sam poškodoval vozilo. Voznik, ki je zakuhal vse to, je za nameček odpeljal naprej.

PRIDRŽAN VOZNIK
Preko noči na 17. 1. je bil kontroliran voznik osebnega avtomobila, ki je napihal krepko preko dovoljene meje. Najprej je dobil toplo prenočišče, čaka pa ga še soočenje s sodnikom. Prav tako bo moral ponovno opravljati še vozniški izpit, če se bo želel še voziti.

S spoštovanjem,

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP