Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 12. 1. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 4. do 10. 1. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 1
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNIH PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 31
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 70
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

 

 

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU NA CESTI
Dne 5. 1. Je okoli 23.00 ure v kraju Lopaca prišlo do kršitve javnega reda in miru na lokalni cesti. Voznik s sosednjega območja je s svojim vozilom onemogočil vožnjo mimo domačinu tako, da se je moral ta ustaviti. Nato je od voznika zahteval, da izstopi. Ker domačin ni hotel imeti poslov z nasilnežem, se je zaklenil v vozilo. To je razgrajača razjezilo, tako da je začel udarjati po vozilu. Policisti, ki so bili obveščeni o kršitvi, so kršitelju izdali plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve javnega reda in miru ter zaradi kršitve Zakona o varnosti v cestnem prometu, ker je ustavil vozilo na cesti in s tem oviral promet..

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KOŠNICI
Dne 6 .1. je se je okoli 18.00 ure v Košnici pripetila prometna nesreča. Prišlo je do oplaženja z ogledali med dvema voziloma. Povzročitelj, ki je vozil po levi, je pobegnil z manjšim tovornim vozilom s ponjavo. Ko bo izsleden, bo njegovo dejanje ustrezno nagrajeno s plačilnim nalogom.

METAL PETARDE
Nekaj pred polnočjo je 7. 1. je zaenkrat še neznani storilec na hodniku stanovanjskega bloka v Dramljah odvrgel petardo. Zaradi poka je predramil in prestrašil vse stanovalce. Ta, ki je odvrgel petardo, vsekakor ni imel toliko poguma, da pa bi se nato soočil z jeznimi stanovalci. Očitno je pozabil, da je novo leto že mimo in s tem pogojno dovoljena uporaba raznih pirotehničnih sredstev. Tudi v času, ko je pogojno dovoljeno uporabljati taka pirotehnična sredstva, se ta ne smejo uporabljati v zaprtih prostorih, naseljih, okolici šol, bolnic, …

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Istega dne je v okolici Šentjurja prišlo do glasnejšega družinskega prepira, kjer je možu pri kršitvi verjetno pomagal tudi alkohol. Že pred prihodom policijske patrulje se je možakar pomiril, vendar so ga policisti, kljub temu, za tako vedenje nagradili s plačilnim nalogom za plačilo globe. Ker je v domači hiši še kakšen ljubitelj alkohola, bo o razmerah in dogodku obveščen tudi Center za socialno delo Šentjur pri Celju.

POZABIL, KJE JE PARKIRAL
Dne 8. 1. popoldan smo bili obveščeni o tatvini vozila izpred gostinskega lokala v Šentjurju. Patrulja je ugotovila, da se je Šentjurčan prebudil in ugotovil, da doma ni vozila. Pri vsej naglici je pozabil, kje ga je prejšnji dan nazadnje pustil, ko je popival. Policisti so mu vozilo našli brez stroškov in poškodb. Sedaj lahko samo ugibamo, kaj bi bilo, če bi se voznik v takem stanju vozil po cesti.

OBISKAL OSNOVNO ŠOLO
Med koncem tedna je neznani nepridiprav prišel v osnovno šolo v Šentjurju in iz šolske kuhinje odtujil prenosni in klasični računalnik. Kdo je novi lastnik računalniške opreme policisti še poizvedujejo.

S spoštovanjem,

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP