Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 4. 1. 2011


Vlomili v dva lokala

V noči iz 29.12.2010 na 30.12.2010 je neznani storilec vlomil v restavracijo Sonce v Rogaški Slatini. Pregledal je predale okoli točilnega pulta, vendar ni ničesar odtujil, tudi denarja ni našel. Istočasno je bilo vlomljeno tudi v sosednjo picerijo, ki se nahaja v istem objektu. Tam je storilec našel manjšo vsoto menjalnega denarja in ga odtujil. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Kršitve javnega reda

30.12.2010, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda v Sofy baru v Rogatcu. Policisti so na kraju ugotovili, da je v lokalu javni red kršil 46-letni moški. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda izrekli globo.

29.12.2010 je do kršitve javnega reda prišlo tudi v lokalu Bar Willa v Rogaški Slatini. Tu je prišlo do pretepa med dvema osebama. Zaradi telesnih poškodb bodo policisti zoper eno osebo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve telesnih poškodb. Prav tako bodo policisti izrekli globo lastniku po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, ter podali poročilo pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi odpiralnega časa lokala, saj je bilo ugotovljeno, da je lokal obratoval po dovoljenem času.

2.1.2011, ob 22.20 uri, so bili policisti obveščeni, da 46-letnik v Rogaški Slatini z glasno glasbo moti občane pri nočnem počitku. Policisti so posredovali pri kršitelju, tako da je glasbo utišal, prav tako so mu zaradi kršitve izrekli globo.

Poškodovan s pirotehniko

1.1.2011, nekaj po polnoči, so svojci v ZD Šmarje pri Jelšah pripeljali 56-letnika iz območja Rogaške Slatine, ki mu je pirotehnični izdelek poškodoval roko. Policisti so v razgovorih ugotovili, da se je 56-letnik poškodoval s petardo, ki mu jo je razneslo v roki, do dogodka pa je prišlo v R Hrvaški. O dogodku so policisti PP Rogaška Slatina obvestili policiste R Hrvaške, ki so opravili ogled kraja poškodbe. Poškodovanemu so poškodbe dokončno oskrbeli v bolnišnici v Celju, pri tem je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe, saj mu je odtrgalo več prstov na roki. O dogodku bodo policisti napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Streljal s pištolo

31.12.2010, okoli 18.00 ure, je v Rogaški Slatini, pred lokalom Zoc club, prišlo do prepira med več osebami. Med prepirom je 27-letnik potegnil pištolo in z njo ustrahoval ostale udeležence prepira. Pri tem je v roko ustrelil  35-letnika. Po dejanju je storilec s kraja pobegnil, poškodovanega moškega pa je prijatelj odpeljal v ZD Šmarje pri Jelšah kjer mu je bila nudena zdravniška pomoč. Storilec se je čez nekaj časa vrnil na kraj dejanja in takrat so ga policisti prijeli, ter mu odvzeli prostost. Policisti so ga zaradi zbiranja obvestil pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku, dne 2.1.2011 pa je bil priveden v postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju. Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor. Poleg tega bodo policisti 27-letniku izrekli tudi globo zaradi nelegalne posesti orožja.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I