Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 26. 1. 2011


Vlomili v lokal

19.1.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v enega izmed lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo v lokal vlomljeno čez noč, in sicer tako, da je neznani storilec na silo odprl vrata lokala. Iz lokala je nato odtujil manjšo vsoto menjalnega denarja in več zavojev različnih cigaret. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, nato bodo o ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo Celje.

Poskus tatvine traktorja

21.1.2011, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini kmetijskega traktorja, ki je bila izvršena v Rajnkovcu. Oškodovanca so o tatvini obvestili sosedje in je že sam v Podplatu izsledil avtovleko na kateri je bil naložen njegov traktor. Policisti so nato omenjeno vozilo ustavili, kmetijski traktor so zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper storilce bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

Prometna nesreča s pobegom

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 22.1.2011, v dopoldanskem času, obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila v kraju Čača vas. Policisti so takoj pričeli zbirati obvestila in pri tem ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila pobegla voznika osebnega avtomobila, zaradi vožnje po levi strani vozišča. V nadaljevanju so policisti pobeglo voznico izsledili in ji zaradi povzročitve prometne nesreče izrekli globo.

Goljufi v Rogaški Slatini

Že pred časom smo v medijih posredovali obvestilo o pojavov goljufov v Rogaški Slatini, ki so hoteli s pretvezo o najdenem nakitu večje vrednosti ogoljufati občanko, vendar jim takrat to ni uspelo.
25.1.2011, v dopoldanskem času, so se storilci tovrstnih dejanj ponovno pojavili. Tokrat so uspeli ogoljufati 71-letnega domačina. Oškodovanec je tega dne na tleh našel prej nastavljen kos nakita. V trenutku najdbe je do njega pristopil goljuf, ki je dejal, da sta nakit našla skupaj in ker je šlo za verižico je predlagal, da jo pretrgata in jo imata vsak pol. Takrat je do njiju prišel drugi goljuf in ocenil, da ima nakit veliko vrednost, ter da bi ga odkupil od njiju za 1600 EUR. Rekel jima je, da naj počakata, saj gre po denar na bankomat. Ko je ta odšel, je prvi goljuf oškodovancu dejal, da nima časa čakati, ter mu ponudil, da lahko njegov delež kar on odkupi. Dogovorila sta se za 250 EUR, ki jih je oškodovanec takoj izročil goljufu. Ta je nato odšel, oškodovanec pa je še nekaj časa čakal na »kupca« nakita in ker ga ni bilo je odšel v zlatarno, da ocenijo vrednost nakita. Tam je ugotovil, da ne gre za zlat nakit, ampak za kič brez vrednosti. Policisti o storilcih zbirajo obvestila, vse občane pa opozarjajo, da ne nasedate tovrstnim goljufom, o njihovem pojavu pa takoj obvestite policijsko postajo, oziroma številko 113. Pri tem bodite pozorni predvsem na opis goljufov, morebitna vozila s katerimi se prevažajo, registrske številke teh vozil, saj so ti podatki policistom v nadaljnji preiskavi v veliko pomoč.

Hujše kršitve v cestnem prometu

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina zaradi večkratnih hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli osebni avtomobil 30-letnemu domačinu. Vozilo je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper voznika odstopljeno v nadaljnjo obravnavo sodišču v Šmarju pri Jelšah. 

Prav tako je bil zasežen osebni avtomobil 37-letnemu domačinu, ki je bil 23.1.2011 zaloten pri hujšem prekršku, v preteklosti pa je že prav tako storil več podobnih kršitev cestno prometnih predpisov. Tudi v tem primeru bo vozilo, skupaj z obdolžilnim predlogom zoper voznika, posredovano sodišču v Šmarju pri Jelšah.

23.1.2011 so policisti ustavili 23-letnega voznika, kateremu je rezultat alkotesta pokazal prisotnost alkohola v višini 1,17 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče Šmarje pri Jelšah.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I