Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 19. 1. 2011


Prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti

14.1.2011, ob 15.20 uri, se je na Kidričevi cesti v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, zoper voznico, ki je prometno nesrečo povzročila, bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče. V nesreči je nastala materialna škoda.

Tatvina akumulatorjev

Policisti PP Rogaška Slatina so bile dne 14.1.2011 obveščeni o tatvini dveh akumulatorjev iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na gradbišču v Kačjem dolu. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec akumulatorje iz tovornega vozila odtujil v času od 28.12.2010 do 14.1.2011. Z dejanjem je neznanec lastnika oškodoval za cca 400 EUR. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tatvini obvestili okrožno državno tožilstvo v Celju.

Poskus vloma v cvetličarno

11.1.2011, ob 19.00 uri, je neznanec poskušal vlomiti v cvetličarno v Rogatcu. Med dejanjem ga je zalotila lastnica, zato je neznanec pobegnil. Policisti so takoj po obvestilu o poskusu vloma opravili ogled kraja dejanja, prav tako pa so začeli z zbiranjem obvestil o možnem storilcu dejanja. Ob 20.30 uri so policisti v Rogaški Slatini prijeli 25-letnega domačina, ki je osumljen storitve opisanega dejanja. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Celju.

Vlom v lovski dom

12.1.2011 so policisti PP Rogaška Slatina prejeli obvestilo o vlomu v lovski dom v Trličnem. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec na silo skozi vrata vstopil v notranjost lovskega doma v Trličnem. Od tam ni ničesar odtujil. Policisti bodo zbrali obvestila o dejanju, nato bodo o tem obvestili okrožno državno tožilstvo v Celju.

Napadla sta ga

13.1.2011, ob 20.30 uri, sta zamaskirana neznanca pred domačo hiši napadla 51 letnega moškega iz okolice Rogaške Slatine. Pri tem sta ga podrla na tla, kjer sta ga večkrat brcnila in udarila z rokami. Po dejanju sta s kraja zbežala. Policisti o storilcih zbirajo obvestila, nato bodo o dejanju podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Celju.

Hujše kršitve v cestnem prometu

V preteklem tednu so imeli policisti PP Rogaška Slatina veliko opravka s hujšimi kršitelji cestno prometnih predpisov. Zaradi vožnje pod vlivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnih avtomobilov in voznika kolesa s pomožnim motorjem. Najvišja stopnja izmerjenega alkohola je bila pri vozniku osebnega avtomobila in sicer 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I