Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 12. 1. 2011


Prometna nesreča s hudo telesno poškodbo

8.1.2011, v večernem času, je na glavni cesti Rogatec – Podplat, v Tuncovcu, prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, ena oseba pa je pri nesreči utrpela hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Celje. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Naletno trčenje

9.1.2011 je v Rogaški Slatini prišlo do naletnega trčenja dveh osebnih vozil. Pri nesreči je nastala samo materialna škoda, povzročitelju, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji, pa so policisti izrekli globo.

Tatvina denarja

5.1.2011, med 20.20 in 21.00 uro, je bila iz sobe enega izmed hotelov v Rogaški Slatini odtujena večja količina denarja. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v omenjenem času vstopil v hotelsko sobo, v kateri so bili nastanjeni gostje iz Rusije, ter odtujil cca. 2.000 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Tatvina pnevmatik s platišči

V noči iz 4.1.2011, na 5.1.2011, je neznani storilec izpred stanovanjske hiše v Malih Rodnah odtujil štiri alu-platišča s pnevmatikami. Tudi o storilcu omenjenega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

Vlom v gostišče in prijetje storilca

7.1.2010, okoli 4.00 ure, je neznani storilec vlomil v lokal v centru Rogaške Slatine. Pri dejanju ga je zalotil lastnik lokala, ki se je zaradi ropota zbudil. Lastnik je vlomilca pregnal, ter o dejanju obvestil policiste. Policisti so takoj opravili ogled karaj dejanja in pričeli z zbiranjem obvestil, pri čemer so ugotovili, da je v gostišče vlomil 25 letni domačin.
Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je isti storilec v preteklosti storil še več vlomov v različne lokale na območju Rogaške Slatine, o katerih smo že poročali. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Celju.

Hujše kršitve v cestnem prometu

V preteklem tednu so imeli policisti PP Rogaška Slatina veliko opravka s hujšimi kršitelji cestno prometnih predpisov.

4.1.2011 so ustavili in kontrolirali 37 letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega so policisti odredili pridržanje do streznitve. Poleg globe zaradi vožnje pod vplivom alkohola, bo voznik moral poravnati tudi globo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, prekoračitve hitrosti in ker ni ustavil na znake policije.

6.1.2011 so policisti v centru Rogaške Slatine ustavili in kontrolirali 38 letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozilo vozil brez vozniškega dovoljenja, prav tako je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče, prav tako so mu zaradi več hujših prekrškov iz preteklosti zasegli tudi osebni avtomobil.

7.1.2011, v popoldanskem času, so policisti na območju Rogatca kontrolirali 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da voznik vozi osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti zoper 48-letnika odredili pridržanje, zaradi več hujših kršitev iz preteklosti pa so mu zasegli osebni avtomobil.

9.1.2011, v nočnem času, so policisti ustavili in kontrolirali 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega so policisti odredili pridržanje do streznitve, o kršitvi pa bodo policisti izpisali obdolžilni predlog na sodišče.

    Boštjan Debelak
        komandir policijske postaje
        policijski inšpektor I