Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plank na svetovnem prvenstvu v Novi Zelandiji; Führerjeva znova najboljša športnica med invalidi


Včeraj se je na Novi Zelandiji pričelo svetovno prvenstvo športnikov invalidov v atletiki. Na prireditvi sodeluje tudi Šentjurčan Henrik Plank, ki se tako po enoletnem premoru zaradi poškodbe vrača na tekmovališča. Plank je leta 2008 sodeloval na paraolimpijskih igrah v Pekingu. V slovenski delegaciji je tudi spremljevalec Sebastjan Grosek iz Dramelj.

Plank je v tej sezoni v njegovi kategoriji meta kopja imetnik najboljšega dosežka na svetu, ki je obenem 2. rezultat vseh časov. Pri pripravah mu je trenersko pomagal Andrej Rožanc, z nasvetom pa je na pomoč priskočil tudi Andrej Hajnšek, sicer trener Martine Ratej.

Novica ZSIS o odhodu slovenske delegacije na SP

Dodajmo še, da je Zveza za šport invalidov Slovenije v začetku prejšnjega meseca Plankovi partnerici Jani Führer drugič zapored podelila naziv najboljše športnice leta med invalidi. Na lanskem evropskem prventstvu v showdobnu je v posamičin in ekipni konkurenci zasedla 2. mesto.

 

*Na fotografiji delegacija Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske s Henrikom Plankom na desni, ki je županu Občine Šentjur Marku Diaciju predstavila predstavila problematiko arhitekturnih ovir