Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

UE Šmarje od februarja v kontejnerjih za 750.000 €, kako dolgo bo v obstoječi stavbi občinska uprava? (foto in video)


selitev ue smarjeKonec minulega tedna je Ministrstvo za javno upravo za občinsko stavbo v Šmarju pri Jelšah začelo postavljati kontejnerske bivalne prostore. Ti bodo od februarja naprej služili kot začasni prostori Upravne enote Šmarje pri Jelšah po selitvi iz dosedanje stavbe, ki so si jo delili z Občino Šmarje pri Jelšah. Šmarska občinska uprava bo svoje bivanje v obstoječih prostorih podaljšala do pomladi.

Ob lanskem načrtovanju prenove občinske stavbe v Šmarju pri Jelšah, kjer službujeta upravna enota in občinska uprava, je bilo ugotovljeno, da se stavba pogreza. Ker prostori niso več varni za delo in bivanje, sta si obe službi do selitve v nov upravni center (predvidoma naj bi bil postavljen leta 2014) primorani poiskati začasne prostore. Ministrstvo za javno upravo se je odločilo, da službe UE, predvidoma februarja, preseli v začasne kontejnerske prostore. Za začasne prostore občinske uprave se omenja več lokacij, najbolj verjetna pa je selitev v sosednjo stavbo, ki je deloma tudi v občinski lasti.

Za več informacij o selitvi obeh služb, si oglejte spodnji posnetek. Pogovarjali smo se z načelnikom UE Šmarje pri Jelšah Vincencijem Habjanom in županom Jožetom Čakšem.

 
750 tisoč evrov najemnine za štiri leta
Ker nam načelnik UE Vincencij Habjan ni znal povedati, kakšna je finančna konstrukcija selitve v začasne prostore, smo se s vprašanjem obrnili na Ministrstvo za javno upravo. Njihov tiskovni predstavnik Miran Koren nam je povedal, da je predviden najem v bivalnih kontejnerjih štiri leta. Najemna pogodba  je sklenjena s podjetjem Trimo investment  d.d. v skupni vrednosti, ki znaša 623.808 evrov, z 20-odstotnim DDV za celotno obdobje (skupaj 748.569,6 evrov). Koren je še povedal, da glede gradnje novega upravnega centra v Šmarju pri Jelšah ali adaptacije katerega od že obstoječih objektov za te namene odločitve s strani Ministrstva za javno upravo še ni.
selitev ue
Konec prejšnjega tedna so začeli s postavljanjem kontejnerskih bivalnih enot za UE Šmarje
selitev ue
Upravna enota naj bi se v začasne prostore selila februarja

obcina
Obstoječo občinsko stavbo bodo porušili. Po besedah župana se bo to zgodilo v letu 2012
obcina smarje
Občinska uprava se bo najverjetneje preselila v sosednjo zgradbo, v kateri so že inšpekcijske službe, štab Civilne zaščite, pisarna Slovenske vojske ter druge občinske in državne službe.

v/t/f: Marko Kovačevič