Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 12. 2010


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 21. do 27. 12.: 

1. KAZNIVA DEJANJA – 13
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU -2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 49
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

VLOM V SKLADIŠČE
Neznani storilec je preko vikenda vlomil v starejšo stanovanjsko hišo v okolici Šentjurja. Stanovanjska hiša je preurejena v začasno skladišče, kjer je imel oškodovanec shranjene barvne kovine. Neznanec je izkoristil slabo varovanje in odtujil večjo količino barvnih kovin ter s tem oškodoval lastnika za več kot 10.000 EUR. Kdo so storilci, policisti še poizvedujejo.

POŠKODOVANA V PROMETNI NESREČI
Zjutraj dne 22. 12. je na policijsko postajo prišla voznica in povedala, da jo je včeraj v Gorici pri Slivnici zbil voznik osebnega avtomobila. Zaradi poškodb je morala k zdravniku. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in zoper povzročitelja, ki je povzročil nesrečo zaradi nepravilnega premika, podali obdolžilni predlog na sodišče.

RAZBIL ŠIPO NA VOZILU
V zgodnjih jutranjih urah je dne 22. 12. neznan objestnež razbil zadnje steklo na osebnem avtomobilu znamke Seat Ibiza, ki je bilo parkirano na parkirišču pred blokom na Cesti Valentina Orožna. Kaj je bilo ozadje, da se je nepridiprav znesel nad šipo, policisti še poizvedujemo.

VLOM V SKADIŠČE
V noči na 23. 12. je neznani storilec prišel do skladišča podjetja v okolici Planine in nato skozi okno vlomil v kompresorsko postajo. Iz notranjosti je odtujil več orodja in sicer kotno brusilko, varilni aparat in udarno kladivo. Lastnik je s tem dejanjem oškodovan za okoli za več kot 2.000 EUR. Vse, ki bi karkoli vedeli o storilcih, naprošamo, da nas obvestijo.

TATVINA VLEČNE PRIKOLICE
V Jarmovcu je v noči na 23. 12. neznani nepridiprav odtujil avto prikolico znamke Pongratz, ki je bila namenjena za prevoz vozil – avtovleko. Lastnik je s tem dejanjem oškodovan za okoli več kot 3.000 evrov.

PRIDRŽANI VOZNIKI
Policisti so pri rednem delu nadzora cestnega prometa 23. 12. v Šentjurju ustavljali voznika, za katerega je bil podan sum, da vozi pod vplivom alkohola. Navedeni voznik se ni ravnal po znakih policistov, ki so ga ustavljali, temveč je z vožnjo nadaljeval v varno zavetje domačega dvorišča. To ga ni rešilo, saj so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, kar je odklonil. Ker je za tak prekršek predvideno tudi pridržanje, so vozniku nudili počitek v pridržalnih prostorih.

Spet je bil pridržan voznik osebnega avtomobila, ki je v nočnem času 23. 12. vozil vozilo v cestnem prometu in kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na sodišče.

Prav tako so pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je 24. 12. obstal v Šentjurju v križišču glavne ceste v bližini bencinskega servisa. Ker se ni vključil na glavno cesto, ko bi se lahko, so drugi vozniki pričeli voziti okoli njega. Patrulja je vozilo, ki je bilo domnevno v okvari, pomagala potisniti z vozišča, tako da ni več oviralo prometa, nato pa se je posvetila vozniku. Voznik je kazal očitne znake opitosti. Odrejen mu je bil preizkus, rezultat tega je pokazal krepko preko dovoljene meje. Prav tako so ugotovili, da je vozilo vozil, čeprav ni opravil vozniškega izpita, vozilo pa je bilo neregistrirano.

ZBIL PEŠCA, POBEGNIL IN SE NATO SAM JAVIL
Dne 24. 12. okrog 19.40 so bili policisti obveščeni, da na cesti v Hruševcu leži povožen pešec. Pešcu je bila nudena zdravniška pomoč, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. Med ogledom in zbiranjem obvestil se je voznik sam zglasil na postajo. Povedal je, da je s kraja odpeljal, ker nima vozniškega dovoljenja. Zaradi povzročene prometne nesreče in nenudenja pomoči poškodovanemu, se bo zagovarjal na sodišču

UKRADLI HLODOVINO
Policisti so prejeli prijavo lastnika gozda, Sklada kmet. zemljišč RS, saj je v Loki pri Žusmu neznanec posekal in odtujil okoli 4,4 kubičnege metre lesa v hlodovini.

 

VSEM ŽELIMO VELIKO USPEHA, SREČE IN ZADOVOLJSTVA V NOVEM PRIHAJAJOĆEM LETU 2011.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP