Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 12. 2010


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 14. do 20. 12.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 66
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

 


V ŠOLI ODTUJEN MOBITEL

Dne 14. 12. so bili od mame oškodovanca obveščeni, da je njenemu sinu v osnovi Šoli v Šentjurju iz šolske torbe izginil telefonski aparat znamke Samsung, tip Corby.

TATVINA LESA NA BOHORJU
Dne 15. 12. je gozdar Gozdnega gospodarstva Brežice obvestil, da je bilo v bližini lovske koče na Bohorju odtujenega več lesa.

KONKURENCA PRED TRGOVINO
Istega dne so bili policisti obveščeni, da se na parkirnem prostoru pred znano trgovino v Šentjurju dogaja čudna prodaja. Policisti so ugotovili, da sta dva državljana Romunije prodajala posodo in motorne žage sumljivega porekla. Na srečo kaj veliko stvari nista prodala. Ker taka prodaja ni dovoljena, je bil obveščen tržni inšpektorat, ki je prodajalcema izrekel globo. Pri prodaji sta bila tujca zelo popustljiva, saj sta ceno spustila tudi do 400 odstotkov. Že na osnovi tega podatka lahko sklepamo, kakšno kvaliteto bi pridobili z nakupom.

POŠKODOVANA V PROMETNI NESREČI
Okrog 13.25 ured dne 16. 12. se je v Stopčah pripetila prometna nesreča, ki je nastala zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. Udeleženka je bila v nesreči lažje telesno poškodovana.

PRIDRŽANI PIJANI VOZNIKI
Patrulja je v petek zvečer v okolici Šentjurja kontrolirala voznico osebnega avtomobila. Po preizkusu z alkotestom pa je postalo jasno, da voznica ne bo prenočila doma, temveč na policiji. Glede plačila globe pa se bo morala dogovoriti še s sodiščem.

No, ta večer se moški niso pustili in našel se je tudi voznik, ki se je vozil po Šentjurju ter prav tako napihal veliko več, kot je dovoljeno. O svojih dosežkih pridržana nista mogla diskutirati, saj sta bila pridržana ločeno. Mogoče bosta lahko primerjala kazni sodišča in se morebiti srečala v avtošoli.

Patrulja je v nedeljo zvečer v Šentjurju poskušala ustaviti pijanega voznika, ki je vijugal po cesti in nizal prekršek za prekrškom. Ko ga je patrulja končno le uspela ustaviti in ga s službenim vozilom prehiteti ter pred njim ustaviti, je pijani voznik sicer najprej ustavil svoj avto, nato pa ponovno hotel speljati in trčil v stoječe službeno vozilo pred njim. Pri nadaljevanju je bil v postopku še nesramen in žaljiv do policistov, preizkus z alkotestom pa je odklonil. Zaradi vseh storjenih prekrškov si je prislužil plačilni nalog po skoraj desetih členih Zakona o varnosti v cestnem prometu ter Zakona o varstvu javnega reda in mira, srečal pa se bo še s sodiščem. Ker ni bil sposoben za nadaljnjo vožnjo, so mu uredili nočitev na policiji.

PSI POMORILI ZAJCE
S četrtka na petek so psi vdrli v zajčnik občana v Kostrivnici in mu poklali 12 zajcev. Policija še poizveduje za lastniki psov, saj so ti odgovorni za dejanja svojih štirinožnih prijateljev in če bodo izsledeni, bo zoper njih tudi uveden postopek pri prekrškovnemu organu. Hkrati policisti apelirajo na vse lastnike štirinožnih prijateljev, da jih ustrezno varujejo, da ti niso nevarni za okolico in ne povzročajo škode.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Dne 18. 12. je v okolici Šentjurja prišlo do spora med sosedo in sosedom pri čemer je sosed navedeno žalil in ji metal sneg. Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

VLOM V GRADBENO BARAKO
V času vikenda je neznani storilec ponovno obiskal gradbeno barako Proseniškem. Iz objekta je odtujil nekaj ročnega orodja in električni kabel.

HIŠNA PREISKAVA
Tega dne so policisti opravili hišno preiskavo v Šentjurju. Iskali so dokumentacijo v zvezi s kaznivim dejanjem, našli pa so prepovedane substance, ki so jih zasegli.

UKRADLA ŠPORTNE COPATE
V popoldanskem času 21. 12. so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje na počivališču Zima kontrolirali voznika in sopotnika v osebnem avtomobilu. V vozilu so bili najdeni trije pari športnih copat v vrednosti 500 €. Kje so copate nabavili, niso znali pojasniti. Predmeti so bili zaseženi, kasneje pa so ugotovili, da so bili športni copati odtujeni v Mariboru.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP