Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 12. 2010


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 7. do 13. 12.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 13
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 67
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 


VINJENI VOZNIK

Vinjenemu vozniku so dne 7. 12. ob 7.35 zjutraj izrekli pridržanje.

PRETEPEL PARTNERICO
V večernem času je v okolici Šentjurja pijan kršitelj doma napadel svojo zunajzakonsko partnerico. Zaradi poškodb je iskala zdravniško pomoč. Utrpela je lahke telesne poškodbe. Osumljeni je grozil in hotel obračunati še z »bodočo« taščo in nečakinjo. Ker se ni nameraval umiriti, je bil ob intervenciji policistov pridržan. Prav tako mu je bil izrečen ukrep »PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA«. Kršitelj bo moral plačati globo, prav tako bodo o njegovem nečednem dejanju obveščene še druge pristojne institucije.

NASILNI MLADENIČ
Dne 8. 12. je na policijsko postajo poklicala mama iz okolice Šentjurja in povedala, da pri njih doma ni miru. Po prepiru s sinom je ta pričel razmetavati po stanovanju.

TATVINA ALUMINJASTIH NAKLADALNIH RAMP
Neznanec je v obdobju zadnjih 14 dni prišel do travnika pri blokih v Šentjurju, kjer je tam parkiranega bagra spravil v tek, dvignil nakladalno roko in izpod nje odtujil 2 nakladalni rampi za spravilo delovnih strojev na prikolico. Bager je pustil na kraju, z odtujenima rampama pa je kraj zapustil v neznani smeri.

OGOLJUFALA GA JE

Dne 8. 12. je prebivalec iz okolice Šentjurja ugotovil, da ga je ogoljufala Ljubljančanka. Ugotovljeno je bilo, da je hotel skleniti posel za nakup osebnega avtomobila. Ker je bil avtomobil poškodovan, je Ljubljančanka od novega kupca pridobila denar za popravilo. Ko je bilo vozilo popravljeno, oškodovanec ni dobil ne vozila, niti vrnjenega denarja.

PONOVNO TATVINA GORIVA IZ VOZILA
V noči na 9. 12. je neznani nepridiprav na Planini pri Sevnici pristopil do delovnega stroja in iz njega iztočil ter odtujil okoli 70 l goriva.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR NA VLAKU
V popoldanskem času dne 10. 12. je na vlaku iz Celja v smeri Šmarja pri Jelšah razgrajal potnik, doma iz okolice Rogaške Slatine. Ob intervenciji so policisti ugotovili, da je bil močno pod vplivom alkohola. Pri postopku se je mladenič uprl in policiste žalil. Razloge za svoje početje bo moral povedati še na sodišču.

PETARDE
Mladeniči iz Šentjurja so v soboto zvečer okoli 19.00 ure pričeli s pokanjem. Najprej v ulici Dušana Kvedra, nato pri hotelu Žonta, tržnici in tako dalje. Policisti so v Hruševcu izsledili tri mladeniče, ki so imeli pri sebi še veliko streliva, namenjenega ustvarjanju hrupa. Petarde so jim bile zasežene. Ko so izvedeli za kazen, jim je nasmeh izginil iz ust.

VINJEN POVZROČIL PROMETNO NESREČO
V popoldanskem času dne 13. 12. je voznik osebnega avtomobila v Stopčah povzročil prometno nesrečo, ker je vozil s prekratko varnosti razdaljo. Pri preizkusu z alkotestom je ta pokazal, da je popil precej preveč alkohola, kot je dovoljeno, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje do streznitve. Zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bil na kraju izdan plačilni nalog za plačilo globe, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa se bo zagovarjal še na sodišču.

PROMETNA NESREČA
V večernem času istega dne je voznik osebnega avtomobila na Proseniškem vozil preblizu desnemu robu vozišča in zapeljal s ceste v obcestno ograjo ter poškodoval svoje vozilo in ograjo. Zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bil na kraju izdan plačilni nalog za plačilo globe.

OBVESTILO
V soboto, 11. 12., so bili pred voliščem v Hruševcu najdeni ključi cilindrične ključavnice, najverjetneje od vhodnih vrat. Ključi se nahajajo v etuiju. Lastnik jih bo ob opisu lahko prevzel na PP Šentjur.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP