Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 12. 2010


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaj Šentjur zabeležili v času od 23. do 30. 11.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 17
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 57
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ -0

 

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Dne 23. 11. so policisti na avtocesti v Dramljah kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da sta si uživalca prepovedanih drug delila kupljeno blago. Ugotovljeno je bilo, da posedujeta več heroina. Prepovedana droga jima je bila zasežena, oba pa se bosta za početje zagovarjala na sodišču.

ODPELJAN V UKLONILNI ZAPOR
Istega dne je bil v cestnem prometu kontroliran stari znanec policistov. Tudi tokrat je bil pod vplivom alkohola. Tokrat sicer količina alkohola v krvi ni zadostovala za pridržanje, je pa zanj sodnik sodišča za prekrške že prej odredil uklonilni zapor. V uklonilnem zaporu pa je lahko premišljeval o svojih dejanjih.

TATVINA ŽLEBOV
V jutranjih urah 24. 11. je oškodovanec prijavil tatvino bakrenih žlebov iz vikenda in gospodarskega poslopja v okolici Dobla. Kdo je dejanje storil, zaenkrat še ni znano, policisti pa o storilcu zbiramo obvestila.

TATVINA VOZILA
Kot ste verjetno že opazili ob lokalni cesti Dole-Proseniško ni več parkiran reklamni kombi. Dne 24. 11. smo bili obveščeni, da je do sedaj še neznani storilec reklamno vozilo – kombi znamke Citroen, tip Jumper, bele barve, reg. št. GO 13-12H z reklamnim napisom odtujil in odpeljal neznano kam Če vozilo kje opazite, vas naprošamo, da obvestite 113.

TATVINA KAMINA
Prodajalci iz trgovine v Šentjurju so 24. 11. obvestili policiste, da jim je NN storilec dopoldne odtujil manjšo kaminsko peč, ki se je nahajala v predprostoru pred vhodom v trgovino. Ugotovljeno je bilo, da je silak najprej na roke premeril, če bo zadevo spravil v svoje vozilo, nato pa jo je zagrabil in odnesel v avto. Policisti storilca še iščemo.

NEZAKONIT LOV
Lovski čuvaj nas je obvestil, da je v lovišču naletel na zastreljeno divjad. Pri pregledu divjadi je ugotovil, da gre za sum kaznivega dejanja nezakonitega lova, saj je v glavi divjadi našel zrno naboja. Policisti smo opravili ogled, sledi pa še iskanje storilca.

ZATAJITEV DENARJA
Dne 24. 11. je oškodovanka obvestila, da je bankomatu pri trgovini v Šentjurju opravila dvig gotovine. Po dvigu je iz bankomata vzela kartico, na denar pa pozabila. Ko je ugotovila, da denarja ni vzela, se je vrnila do bankomata, vendar denarja tam ni bilo več. Kdo je denar našel bo pokazala nadaljnja preiskava.

POBEG S KRAJA NESREČE – NEUSPEŠEN
V večernih urah dne 24. 11. se je pripetila prometna nesreča s pobegom na cesti v Šentjurju. Povzročitelju je na kraju med trčenjem odpadlo ogledalo, policisti pa so ga po najdenih sledovih izsledili že po dveh urah. Povzročitelju je bila izrečena globa zaradi vožnje po levi, pobega in prekomernega uživanja alkohola po povzročitvi prometne nesreče.

GROŽNJE
Dne 25. 11. se je na postaji zglasila oškodovanka, ki je naznanila , da ji ponovno grozi fant, s katerim noče imeti ničesar več. Ker ji ne da miru, se bo za svoje početje zagovarjal na sodišču.

VANDALIZEM NA PLANINI
Dne 26. 11. so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, in sicer so vandali v okolici Planine poškodovali avtobusno postajo. Vandali najverjetneje smatrajo, da so avtobusne postaje same sebi namen in jih nihče ne potrebuje. Mogoče bodo to spoznali takrat, ko bodo zaradi tega morali stati na dežju ali snegu.

PROMETNA NESREČA Z VEČ VOZILI
Okoli 15.15 ure dne 26. 11. se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča z udeležbo treh vozil. Vozne razmere so bile zaradi sneženja slabe, vozniki pa hitrosti vožnje niso dovolj prilagodili. Eden udeleženec je bil telesno poškodovan. Povzročitelj bo moral svoje poglede na prometno nesrečo obrazložiti na sodišču.

S PETARDO POŠKODOVAL STEKLO
V noči s petka 26. 11. na soboto je objestnež vrgel petardo v bližino okna stanovanjske hiše na Ponikvi, ki se je poškodovalo. Nepridiprav bo moral očitno na izobraževanje glede uporabe pirotehnike (kdaj, kje, … je dovoljena uporaba), čaka pa ga tudi zaslužena kazen. Vse bi ponovno opozorili, da je uporaba pirotehničnih sredstev pogojno dovoljena v času od 26. 12. do 2. 1. Če se pirotehnična sredstva uporabljajo izven tega časa oz. na neprimernih mestih, kršitelju sledi plačilni nalog za plačilo globe.

ZAPELJAL NA NASPROTNI PAS IN POBEGNIL
Dne 27. 11. smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Črnolici. Voznik je zaradi ne obvladovanja vozila zapeljal na nasprotni pas in trči v vozilo ki je pravilno pripeljalo in nato pobegnil. Po dveh urah je pobegli voznik ugotovil, da njegovo dejanje ni herojsko in se je sam javil na policijsko postajo.

PRETEP NA PONIKVI
Dne 27. 12. 2010 je na našo postajo prišel poškodovan domačin Ponikve in povedal, da je z znancem popival na Ponikvi. Neznanec ga brez razloga poškodoval in pretepel. Policisti za neznanem poizvedujemo, sledi pa kazenska ovadba.

ALKOHOL NI ZA VSAKOGAR
Da alkohol ni za vsakogar dokazuje sobotni dogodek, saj očitno mladi Šentjurčan ni mogel nositi njegovega bremena in je ob prihodu domov kršil javni red in mir. Umiril se je šele po posredovanju policistov. Mladenič je za svoje početje prejel plačilni nalog za plačilo globe.

PREREZANE PNEVMATIKE
Preko noči na 28. 12. je objestnež v Podgradu pristopil do dveh parkiranih vozil in na obeh prerezal vse štiri pnevmatike. Lastnike parkiranih osebnih vozil je oškodoval za okrog 360 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

RAZBURJEN PEŠEC
Dne 29. 11. so policisti obravnavali poseben primer. Zaradi slabih vremenskih razmer naj bi voznica osebnega avtomobila med vožnjo po luži poškropila pešca. Ta se je zelo razjezil in pristopil do v koloni stoječega vozila, ki ga je poprej poškropilo. Pešec se je z voznico hotel pretepati, hodil je po cesti pred voznico in se ni hotel umakniti. Zaradi spora smo morali posredovati tudi policisti.

NESREČE S POBEGOM
Dne 29. 11. so bili obveščeni, da se je v Stopčah pripetila prometna nesreča s pobegom. Po oplaženju med vozili je povzročitelj odpeljal neznano kam, udeleženka pa si zaradi šoka ni zapomnila nobenega podatka o povzročitelju. Policisti o prometni nesreči še zbiramo obvestila. Vse ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči naprošamo, da pokličete na našo postajo ali na 113.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP