Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 7. 12. 2010


VLOM V PLANINSKI DOM

Policisti PP Rogaška Slatina so bili dne 4.12.2010 obveščeni o vlomu v planinski dom na Boču. Ugotovili so, da je bilo v dom vlomljeno noči iz 3.12. na 4.12.2010. Neznani storilec je vlomil vrata skladiščnega prostora, ter iz njega odtujil kosilnico na nitko znamke Kawasaki in batni kompresor, v skupni vrednosti cca. 500 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

ISKALNA AKCIJA

5.12.2010, nekaj po deseti uri zvečer, je neznani moški na interventno številko Policije 113 sporočil, da se je izgubil v gozdu na območju Boča. Po tem obvestilu je bil klic prekinjen, mobilni telefon na številki, s katere je bilo klicano pa je bil v nadaljevanju nedosegljiv. Policisti PP Rogaška Slatina so takoj pričeli s pridobivanjem podatkov in iskanjem klicatelja. V iskanje so se vključili tudi vodniki službenih psov in po uri in pol iskanja so policisti našli 52-letnega moškega iz Rogaške Slatine, ki je zašel s poti in se izgubil v gozdu. Zaradi suma ozeblin so policisti moškega odpeljali k zdravniku in nato domov.

KRŠITVI JAVNEGA REDA

3.12.2010, ob 22.30 uri, so policisti PP Rogaška Slatina posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, saj je prišlo do spora med nečakom in stricem. Policisti so ugotovili, da je stric žalil in zmerjal nečaka, ta pa ga je nato udaril. Obema so policisti izrekli globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V isti noči, ob 23.00 uri, je prišlo do kršitve javnega reda in miru v lokalu Sofi v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da so v lokalu razbijali in se pretepali trije kršitelji. Vsem trem so policisti izrekli globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PRIDRŽANA VOZNIKA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Rogaška Slatina so v preteklem tednu pridržali voznika osebnega avtomobila in voznika kolesa z motorjem, za katera je bilo ugotovljeno, da sta vozila pod vplivom alkohola. Vozniku osebnega avtomobila je elektronski alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.60 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku kolesa z motorjem pa 0,64. Zoper oba so policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.  

                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I