Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 29. 12. 2010


VLOM V LOKAL

21.12.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v restavracijo Kovač v Rogaški Slatini. Neznani storilec je v lokal vlomil skozi okno, v notranjosti lokala pa je preiskal predale okoli točilnega pulta. Pri tem je našel nekaj menjalnega denarja, prav tako je iz lokala odtujil prenosni računalnik, steklenico žgane pijače in več zavojčkov cigaret.

VOZILI POD VPLIVOM ALKOHOLA

V času praznikov so imeli policisti v Rogaški Slatini opravka z alkoholiziranimi vozniki. Tako so pretekli teden ustavili in kontrolirali tri voznike osebnih avtomobilov, katerim je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal, da v cestnem prometu vozijo pod vplivom alkohola. Pri vseh treh omenjenih voznikih je bila stopnja alkoholiziranosti ugotovljena v takšni meri, da so policisti zoper njih odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa. Zoper vse tri voznike bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

OBVOZIL ZAPORNICE IN ZAPELJAL POD VLAK

29.12.2010, ob 4.35 uri, se je v Rogaški Slatini, na Kidričevi ulici, zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in vlak. Voznik osebnega avtomobila pri vožnji po Kidričevi ulici ni upošteval prometne signalizacije, rdečih utripajočih luči in spuščenih polzapornic, ki so napovedovale prihod vlaka, ampak jih je obvozil.  V tistem trenutku je iz Rogatca pripeljal vlak, ki je trčil v osebni avtomobil in ga pred seboj potiskal več metrov. Pri reševanju ponesrečenega voznika osebnega avtomobila so morali posredovati gasilci PGD Steklarna. Voznik je bil nato odpeljan v bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izrekli globo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije.

                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I