Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 21. 12. 2010


VLOM V LOKAL

15.12.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v lokal Blue-bar v Rogaški Slatini. Neznani storilec je v lokal vlomil čez noč. Iz lokala je odtujil nekaj menjalnega denarja in več zavojev cigaret različnih znamk. Policisti za storilcem še poizvedujejo, po zbranih obvestilih bodo zadevo odstopili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

ILEGALNO ČEZ DRŽAVNO MEJO

16.12.2010, v jutranjem času, so policisti PP Rogaška Slatina pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli 39-letnega državljana Alžirije. Slednji je državno mejo ilegalno prestopil v bližini Rogatca, takoj po prijetju pa je zaprosil za mednarodno zaščito. Policisti so o njegovi zahtevi obvestili pristojne službe, ki so takoj odločile o njegovi zahtevi, ter pri tem ugotovile, da ni upravičen do mednarodne zaščite v R Sloveniji. Policisti so državljana Alžirije še isti dan vrnili v R Hrvaško.

NASILJE V DRUŽINI

17.12.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o nasilju v družini iz okolice Rogaške Slatine. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je 33 letni kršitelj dlje časa izvajal nasilje nad svojo partnerico in njuno hčerko. Zoper kršitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja otroka in surovo ravnanje.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

18.12.2010, v dopoldanskem času, se je v Rogatcu zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba utrpela lažje telesne poškodbe. Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča in se z vozilom večkrat prevrnil po hribu. V nesreči se je telesno poškodoval sopotnik, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico v Celju. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

PRIDRŽANI VOZNIK IN ZASEŽEN OSEBNI AVTOMOBIL

19.12.2010, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina kontrolirali 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov, da vozi pod vplivom alkohola so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 1,11 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti zoper njega odredili pridržanje, prav tako pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Istega dne, v popoldanskem času, so imeli policisti PP Rogaška Slatina v postopku večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov. Tudi tokrat so policisti ugotovili, da navedeni krši cestno prometne predpise, saj je v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi več hujših kršitev cestno prometnih predpisov, so mu policisti osebni avtomobil zasegli, o njegovi usodi pa bo odločalo sodišče, kamor so policisti vozilo odstopili skupaj z obdolžilnim predlogom za voznika.

                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I