Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 12. 2010


PROMETNI NESREČI S TELESNIMI POŠKODBAMI

10.12.2010 se je na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik skuterja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika skuterja, ki je trčil v osebni avtomobil. Voznik skuterja se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti bodo zoper povzročitelja podali obdolžilni predlog na sodišče za prekrške v Šmarju pri Jelšah.

14.12.2010, v popoldanskem času, je v Rogatcu prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega avtomobila in kolesarko. Do nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega avtomobila pri obvozu kolesarke le-to obvozila na prekratki bočni razdalji in jo oplazila, tako da je kolesarka padla po vozišču. Kolesarka se je pri tem telesno poškodovala, ter je bila odpeljana v Bolnišnico Celje, kjer je ostala na opazovanju. Zoper voznico osebnega avtomobila bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče za prekrške v Šmarju pri Jelšah.

STRELJAL S PIŠTOLO

12.12.2010, ob 02.00 uri, so bili policisti obveščeni, da je pred lokalom Central cafe v Rogaški Slatini prišlo do streljanja. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani moški poskušal vstopiti v lokal, pri čemer so mu varnostniki vstop, zaradi vinjenosti, preprečili. Moški se z odločitvijo varnostnikov ni strinjal in je iz žepa jakne potegnil pištolo, ter z njo ustrelil v smeri avtobusne postaje. Po strelu je pobegnil.
Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in iskanjem strelca. Pri pregledu ulic v okolici lokala so policisti opazili 36 letnega moškega, ki je ustrezal opisu strelca. Opravljen je bil varnostni pregled in pri njem najdena pištola znamke Bereta, cal 7,65 z osmimi naboji. Pištola z naboji mu je bila zasežena. Policisti bodo zoper 36 letnika izpisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti po čl. 314 KZ-1 RS. Prav tako bo zoper njega uveden tudi hitri postopek zaradi nezakonite posesti strelnega orožja.

PRIDRŽANI VOZNIKI ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA OZIROMA MAMIL

Policisti PP Rogaška Slatina so v preteklem tednu pridržali dva 50-letna voznika, ki sta v postopku kazala znake alkoholiziranosti. Prvemu je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drugemu pa 1,25. Slednji se z rezultatom ni strinjal, zato so mu policisti odredili strokovni pregled z etilometrom na PP Rogaška Slatina, vendar je le-tega odklonil.
Prav tako so pridržali tudi 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake vpliva mamil, ter so mu policisti zaradi tega odredili strokovni pregled. Strokovni pregled je voznik odklonil.

DELOVNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM

10.12.2010, v popoldanskem času, se je v Cerovcu pod Bočem zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom. Tega dne je umrli 61-letnik s sinom spravljal plohe na podstrešje stanovanjske hiše. 61-letniku je pri tem spodrsnilo, ter je padel z višine cca. 4m, na betonske stopnice. Po padcu je bil odpeljan v Bolnišnico Celje, kjer pa je zaradi poškodb dne 12.12.2010 umrl. Policisti bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I