Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 1. 12. 2010


TATOVI NA DELU

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli v preteklem tednu polne roke dela s tatovi. Tako so bili dne 24.11.2010, ob 15.10 uri, obveščeni o tatvini okrasnih pokrovov koles z osebnega avtomobila znamke Audi A4. Tatvina je bila storjena pri hotelu Sava v Rogaški Slatini.

Istega dne, v večernem času, so policisti prejeli obvestilo o tatvini jeklenih platišč z gumami, ki jih je neznanec demontiral  z osebnega avtomobila znamke Seat Altea. Vozilo je bilo parkirano pred Grand Hotelom Rogaška. Odtujene pnevmatike so bile znamke Sava Eskimo S3, dimenzij 205/55-R16. Na platiščih so bili nameščeni originalni okrasni pokrovi. Neznani storilec je z dejanjem lastnico oškodoval za cca. 700 EUR.

25.11.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini drobilca koruze. Policisti so opravili ogled kraja tatvine in pri tem ugotovili, da je neznani storilec v noči iz 24.11. na 25.11.2010, izpred stanovanjske hiše na Steklarski ulici, odtujil že navedeni drobilec koruze.

V vseh opisanih primerih policisti še zbirajo obvestila, nato bodo kazenske ovadbe odstopili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

PRETEP S TELESNO POŠKODBO

26.11.2010, v popoldanskem času, je prišlo v Rogaški Slatini, v bližini glasbene šole, do pretepa in sicer je 21-letni kršitelj napadel 58-letnega občana. 21-letnik je pri tem večkrat brcnil in udaril v trebuh 58-letnika. Ta je zaradi udarcev padel po tleh, nato je s tal pobral palico in jo vrgel proti napadalcu. Palica je napadalca zgrešila, jo je pa ta nato uporabil za nadaljnji napad, saj je z njo večkrat udaril ležečega moškega. Ker se je v napad vmešal mimoidoči, je napadalec pobegnil, 58-letnik pa je odšel na policijsko postajo, kjer je o napadu obvestil policiste. Policisti so napadalca kmalu izsledili. Zoper  21-letnika bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I